BasBQ
Beef en Steak

char siu

 
 

pieterb

Stoker
Berichten
286
deze staat nog op mijn todo lijstje:

Dikke varkenskrabben , beentjes verwijderd, lapjes van 4 cm dik

recept marinade:
1 el honing
1 el kikoman
1 el ketjap medja zoet
1 el droge sherry
1 el bruine suiker
1tl rode bieten poeder ( mooie rode kleur )
2 tl knoflook poeder
2 tl gemberpoeder
1 tl cayene peper
1 tl komijn
















24 uur marineren , wordt vervolgd  ;)

vervolg zaterdag middag:
groenten voor een sausje



indirekt vuur met houtskool wordt warmer temperatuur op 240 graden



na 40 minuten met  deksel erop  klaar.....



eindresultaat


















deze gaat hier zeer zeker vaker op het menu  ;)
dank jullie voor het recept
grtzzz...
Pieter




 
Ziet er goed uit, wil het misschien ook maken maandag. Ik wil het deze keer met procureur doen. Wat ik nog wel mis in je ingredientenlijstje wat volgens mij zeker in char siu moet is 5 kruiden poeder. Maar dat is mijn mening hoor, zonder is het uiteraard ook heerlijk. Succes alvast met bereiden.
 
thx voor de tip Eddepet, heb er nog snel de 5 kruiden ( 1 tl )  bijgedaan was ik idd vergeten  ;) :p
 
dat ziet er al goed uit, succes  :)
 
pieterb zei:
thx voor de tip Eddepet, heb er nog snel de 5 kruiden ( 1 tl )  bijgedaan was ik idd vergeten  ;) :p
Graag gedaan :)
 
Heb je deze krabbetjes bij de Zegro weg? Ze zien er goed uit!
 
Dominique zei:
Heb je deze krabbetjes bij de Zegro weg? Ze zien er goed uit!

ja idd bij de Zegro, is er volgens mij vast in het assortiment ( niet altijd vers maar diepvries zijn ze er bijna altijd )
maak er ook mijn sate en spare ribs van
 
pieterb zei:
Dominique zei:
Heb je deze krabbetjes bij de Zegro weg? Ze zien er goed uit!

ja idd bij de Zegro, is er volgens mij vast in het assortiment ( niet altijd vers maar diepvries zijn ze er bijna altijd )
maak er ook mijn sate en spare ribs van
Ah! Ik ga er volgende keer eens naar kijken, dank je.
 
Ik dacht eigenlijk dat krabbetjes een Nederlands woord was voor spareribs ?
 
Werkelijk schitterende foto's van een prachtig gerecht... echt top werk, Pieter!
 
Wilde ook al zeggen dat 5 spice miste of in ieder geval steranijs. Maar Eddeped dacht er net zo over :) lekker hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan