BasBQ
Beef en Steak

Char Siu Pt 2

 
 

defjam74

Stoker
Berichten
408
Ik heb een nieuwe rolemodel in mijn leven, hij heet @Dennis H =)

Na zijn mooie creatie heb ik ook getracht om char siu te maken.
Helaas, het is mislukt.

Laten we beginnen bij het begin, ik heb alles gevolgd hoe hij het deed.
Ik had geen melasse, maar dat mag de pret niet drukken.
Ik heb Dennis' recept gewoon gevolgd en dat ging goed.

Uit Belgie, had ik ook een mooi stuk Boston Butt gehaald, speciaal om char siu te maken.

Ik neem aan dat de mensjes hier bekend zijn met Harry Soo, een bbq youtuber.
Hij had een vergelijkingsfilmpje gemaakt tussen huisgemaakte char siu marinade en het welbekende Lee Kum Kee.
Let's do this too. =)
Zoals jullie kunnen zien is er een duidelijk kleurverschil, de donkere stukken is de huisgemaakte marinade en de liche komt van het potje.

Het is me helaas niet gelukt om de temperatuur hoog te houden, dus heb ik besloten om low te gaan (150 graden).
Ik heb om de 10/15 minuten gebaste, was wel nodig.

Na pak 'em beet 2 uur was ik er klaar mee.
De vleestemp bleef haken op 66 graden, dus heb ik maar besloten om 1 stuk van de bbq af te halen.
Deze doorgesneden en bekeken en geproefd.
Hij was al gaar, te gaar, uitgedroogd. =(, uiteindelijk alle stukken eraf gehaald.

Smaak was goed, beiden, @Dennis H , misschien net iets te licht to my liking.

@Dennis H , je hebt dope werk uitgevoerd! Chapeau!

Verbeterpunten :
1. Bak water onder het vlees leggen.
2. De sensoren dieper in het vlees steken.
3. Meer marinade maken.
4. Marinade beetje oppimpen.
5. Hogere grilltemp, minder grilltijd?

Volgende keer beter.

20200716_224756.jpg


20200716_224518.jpg


20200716_230126.jpg


20200716_232359.jpg


20200716_232414.jpg


20200717_113440.jpg


20200717_113452.jpg


20200717_113455.jpg


20200717_113458.jpg


20200717_122618.jpg


20200717_125447.jpg


20200717_125544.jpg
 
Ik heb dit laatst van procureur gemaakt op 180-200 graden. Kan bijna niet mislukken.
Klaarblijkelijk ben ik toch ergens fout gegaan, ik ga het onderzoeken.
Ach ja, ik heb nu bijna 2 kg aan Char siu, ik ga morgen bij mijn ouders eten, guess wat ik mee ga nemen. =))
 
Jammer dat het niet is geworden zoals je wilde
Komt morgen vast op 😉
 
Dat is het mooie, je ziet steeds verbeter punten. Dat ziet Harry Soo ook
 
Hoe lang heb je gemarineerd? Ik doe voor char siu minimaal 24 uur.
Dat geeft meer dan genoeg smaak.
En temperatuur is echt belangrijk, minimaal 200, liefst hoger.
Met iets anders dan buikspek heb ik het nog niet gedaan, dus daar kan ik geen tips over geven.
Maar geef niet op, gebruik je ideeen voor de volgende keer. Begin ruim een uur van te voren met bouwen van je vuur, dan kun je nog gas bij geven. Dit was voor mij de eerste keer op echt hoge temp (ik maakte char siu hiervoor altijd in de oven) en was veel te voorzichtig begonnen. Na 30 minuten zat ik op 160 graden en het wilde niet echt stijgen. Toen heb ik er nog eens zoveel houtskool bijgegooid en een zooi extra aanmaakblokjes.


Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Het vlees zat ruim 12 uur in het vocht.
Ik zal de temp extra aandacht geven.
Ik heb het gevoel dat een bak water geen kwaad kan.

We gaan er weer voor en anders een keer de oven proberenn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan