BasBQ
Beef en Steak

Char siu, how to?

 

DeNnZ

Sprokkelaar
Berichten
29
Hallo allen,

Morgen wil ik voor het eerst Char siu gaan maken met buikspek.
Ik heb zowel de Red roast pork kruiden in het witte zakje gekocht als een paar potten Lee Kum Kee Char siu sauce.

Nu heb ik een aantal recepten hier op het forum doorgenomen maar word er helaas nog niet heel veel wijzer van dus wellicht dat jullie wat meer tips voor me hebben.

Vwb de marinade, wat zouden jullie aanraden? Een combi van beide bovengenoemde heb ik meermaals hier voorbij zien komen, iemand een idee van de hoeveelheden?
Hoelang kan ik dan het beste marineren?

Het bereiden:
Wat gebruiken jullie als grill temperatuur?
Welke kerntemperatuur moet ik gaan bereiken?
Hoe lang duurt de bereiding op de Q ongeveer?

Alvast bedankt voor jullie hulp!


Dennis
 
Inmiddels heb ik ze gemarineerd met een mix van bovenstaande.
Morgen bereiden, iemand nog tips?

 
Dankje,

Ik ga m even doornemen!
 
Ik doe zakje marinade, twee eetlepels LKK en eventueel iets water om het wat dunner te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan