Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Gewoon doen. Zie onderstaande link van mijn char siu, met in de comments een paar tips voor de sherry. (Ik had hetzelfde "probleem" als jou)De char siu staat hoog op mijn to do lijst.
Echter lees ik steeds de shao Xing (Chinese rijst wijn), ofwel een droge Cherry als vervanger.
Ik ben wel voornemens een van beide aan te schaffen,aar verwacht niet dat een fles(je) snel leeg is... Is dit spul goed langer te bewaren (om in deze marinade te gebruiken)?
En als we over droge Cherry spreken, is modaal spul uit de lokale super prima? Of wordt het een bezoekje slijterij?
nog ff 1 tip:Bedankt voor de reacties! Ik zal de volgende keer in de supermarkt eens zien wat er in het schap staat.
Ik bedenk me nu dat we laatst zo'n vacuümpompje hebben gekocht met van die doppen om wijn beter te kunnen bewaren, dus dit zal vast ook helpen met het conserveren van de rijstwijn of sherry .
Ligt aan de kwaliteit maar de meeste shoaxin die hier in NL verkrijgbaar is is jakkie, en kun je beter vervangen voor sherry.Zo, de boodschappen eindelijk in huis gehaald... Eerste keer naar de amazing oriental. Dat is toch wel een nadeel van in een dorp wonen, Nijmegen is het dichtstbijzijnde voor een Toko.
Dus de missende ingrediënten welke niet of nauwelijks in de lokale super te koop zijn meegenomen:
- Nam Yu
- Laos wortel
- Shaoxin rijstwijn
- donkere soya saus
- lichte soya saus
En omdat een of andere persoon hier op het forum zo fanatiek is over gochujang, ook een bakje meegenomen.
Zie zelf geen voordeel van de kleurstof, dus achterwege gelaten.
Zo, dat was meteen het uitje van de week...
Ben wel bang dat het volgende week wordt voordat ik dit ogenschijnlijk heerlijke recept op de BBQ ga bereiden. Ik ben niet vies van een beetje kou, maar om nou morgen met gevoelstemperatuur -20 in een sneeuwstorm te gaan barbecueën? Neuh... En vandaag krijg ik mijn vlees niet meer ontdooid en gemarineerd.
Ik was zeker niet van plan om gochujang te gebruiken voor de char siu Was meer als "nu we er toch zijn", neem ik het even mee.Ligt aan de kwaliteit maar de meeste shoaxin die hier in NL verkrijgbaar is is jakkie, en kun je beter vervangen voor sherry.
Gochujang toevoegen aan dit recept, daar verander je de hele aard van het recept mee.
Zou ik dus niet doen, met sommige recepten moet je niet te veel gaan freewheelen dit is nu net zo'n recept.
binnen de ingrediënten kun je wat variëren maar ga er nou niet rucksichtslos iets aan toevoegen.
Mocht je er toch voor kiezen om de Gochujang te gebruiken, spaarzaam!
Wij kiezen er altijd voor om een recept eerst zo origineel mogelijk uit te voeren en pas in de herhaling eventueel iets te veranderen.
Dit recept is nagenoeg onveranderd door ons en we maken het regelmatig
Mijn Koreaanse tante Miho heeft dit expliciet tegen ons gezegd, in Nederland kun je bijna geen goede Shoaxin vinden, Sherry dus.Ik was zeker niet van plan om gochujang te gebruiken voor de char siu Was meer als "nu we er toch zijn", neem ik het even mee.
En ja dat van de Cherry heb ik al vaker gelezen, maar laten we eerst eens zo proberen, en met 2 eetlepels vraag ik mij af wat het gaat doen...
Sorry, ik ben eigenwijs we gaan het meemakenMijn Koreaanse tante Miho heeft dit expliciet tegen ons gezegd, in Nederland kun je bijna geen goede Shoaxin vinden, Sherry dus.
En ja die 2 eetlepels proef je (sprak hij uit ervaring).
Ook Sherry heeft niet het eeuwige leven en wordt na een tijdje kurkachtig van smaak, ook vies dus. (bewaren in de koelkast na openen)
de meeste Shoaxin die je in NL koopt heeft die vieze kurksmaak al als je hem voor het eerst opent.
Maar als jij het risico wilt nemen, het zal er niet oneetbaar van worden maar echt lekker is anders, succes.