BasBQ
Beef en Steak

Cedar Planked Salmon

 

ruudbosch

Kooltjesharker
Berichten
212
Vandaag volgens recept van Bobby Flay (met dank aan Noskos) de zalm op een plankje klaar gemaakt:

Plankje paar uurtjes laten weken, zalmmoot, mosterd, basterdsuiker (bruin), peper en zout:
4E17F223-05DF-4DA8-A48A-65FAC21F2EAF_zpsdutehzyn.jpg


Zalmmoot lekker ingesmeerd:
B5C147ED-EDBF-4FF9-800F-0ECC19C1F97B_zpsguega5sa.jpg


En voor zo'n 15 minuutjes op de Q:
64064C48-AD9A-403A-9A97-A4FC89A78AE7_zpsubytu5zu.jpg

5943764B-95C7-4A28-BF15-2C95A4738B38_zpsxwpfezw7.jpg


Het resultaat:
0F488EE8-5164-4F20-8B19-8B033E6EC6F6_zpsvoe54kto.jpg


Wat een lekker en onwijs simpel gerecht! Had er spijt van dat ik niet een grotere moot had gehaald!!
 
Heeeeeeeeeerlijk!!
 
Altijd lekker die zalmpjes
 
en ook met mooie foto?s. Ziet er heerlijk uit. Ik twijfel nu al of ik mijn schoonfamilie zondag dat niet voorschotel...
 
Zeker niet twijfelen.
Hier mee heb ik niet viseters  (ze bestaan echt :) ) aan het smullen gekregen.

 
Ziet er heerlijk uit. Wel nog een vraagje, ik heb geen ervaring met die plankjes, zijn die voor eenmalig gebruik?
 
Ziet er goed uit Rusty, je had het plankje ook doormidden kunnen zagen, dan had je die voor een volgende keer kunnen gebruiken.
 
Heerlijk!
De variant van Bobby staat hier ook in de top 3 lekkerste BBQ gerechten.
Staat ook zeker eens per maand op het menu.
Lekkere zalmfilet van de visboer op de markt is trouwens nog lekkerder dan de supermarkt variant.

De cedar plankjes gebruik ik trouwens 2 - 3 keer. Direct na gebruik in het water zetten, en daarna met een borstel en zout even goed schoonborstelen. Gaat prima!
Bij de volgende run leg ik hem vaak even een minuutje op de kop op de bbq, krijgen alle eventuele overgebleven bacteri?n een klap voor hun kop.
 
Terug
Bovenaan Onderaan