- Berichten
 - 1.650
 
Dankzij de februari fotowedstrijd opdracht vandaag een hele maaltijd ala caveman style gemaakt. Knolselderij, prei, tomaten, bieten en een "ezeltje". vooraf de knolselderij eerst ingesmeerd met olie en voorzien van wat provencaalse kruiden. vervolgens bijna 2 uur op de Summit gelegd om een beetje voor te garen. Ook stuk van het "ezeltje" eerst even op de Summit voorzien van wat strepen, daarna het stuk eerst ruim 20 min laten rusten en vervolgens in 3 kleiner stukken gesneden.
Na "afloop" prei en tomaat ontdaan van de zwarte schil. de knolselderij in 3 stukken gesneden en samen met het stuk vlees op een bordje gedaan. Bieten waren helaas nog niet gaar die heb ik nog even laten liggen en gaan we morgen in een salade gebruiken.
Vlees was aan buitenzijde mooi dicht geschrooid en verder nog mooi rood 9helaas geen foto's van). We hebben weer meer dan heerlijk gegeten.
		
		
	
	
		
	
Het gezonde deel van de maaltijd
		
	
Kolen heel heet stoken
		
	
bieten en uien alvast eerder in de gloeiende houtskool gelegd, uien vooral voor de heerlijke geur
		
	
En hopla op de hete kolen
		
	
Ondertussen op de Summet het "ezeltje" voorzien van strepen
		
	
Wat een hitte, best lastig om foto's te maken
		
	
Zwarter en zwarter worden de groentes
		
	
Gloeiend heet
		
	
Ezeltje in 3 stukken gesneden
		
	
Schroeien maar
		
	
Na het maken van deze foto zit er bijna geen haar meer op m'n arm, echt heel erg heet
		
	
		
	
Heel even "afkoelen", dat ging met de buiten temperaturen best snel B-)
		
	
resultaat was meer dan lekker, prei had ik al vaker gedaan, maar tomaat is echt heel lekker op deze manier. En het vlees ook. Krokant van buiten, rood van binnen. Roosters zijn niet meer nodig
	
		
			
		
		
	
				
			Na "afloop" prei en tomaat ontdaan van de zwarte schil. de knolselderij in 3 stukken gesneden en samen met het stuk vlees op een bordje gedaan. Bieten waren helaas nog niet gaar die heb ik nog even laten liggen en gaan we morgen in een salade gebruiken.
Vlees was aan buitenzijde mooi dicht geschrooid en verder nog mooi rood 9helaas geen foto's van). We hebben weer meer dan heerlijk gegeten.
	Het gezonde deel van de maaltijd
	Kolen heel heet stoken
	bieten en uien alvast eerder in de gloeiende houtskool gelegd, uien vooral voor de heerlijke geur
	En hopla op de hete kolen
	Ondertussen op de Summet het "ezeltje" voorzien van strepen
	Wat een hitte, best lastig om foto's te maken
	Zwarter en zwarter worden de groentes
	Gloeiend heet
	Ezeltje in 3 stukken gesneden
	Schroeien maar
	Na het maken van deze foto zit er bijna geen haar meer op m'n arm, echt heel erg heet
	
	Heel even "afkoelen", dat ging met de buiten temperaturen best snel B-)
	resultaat was meer dan lekker, prei had ik al vaker gedaan, maar tomaat is echt heel lekker op deze manier. En het vlees ook. Krokant van buiten, rood van binnen. Roosters zijn niet meer nodig