- Berichten
- 132
Nadat ik er zoveel over heb gelezen, MOEST ik het gewoon zelf proeven.
Vrijdag na mijn werk direct verse ingredi?nten gehaald en alvast de Weber aangestoken en voorbereid voor indirect.
Intussen kon de groenten gesneden en even kort gewokt worden. Als vulling ben ik gegaan voor een uitje, paprika en champignons.
Daarna het gehakt gekruid en een cassis blikje gebruikt voor de vorm, omdat ik dacht dat 350 gram gehakt (voor 2 stuks) misschien te weinig was voor het formaat van een bierblikje
. Toen het bakje klaar was, heb ik deze eerst binnen in "bekleed" met een plak cheddar. Voor mijn gevoel zou op deze manier de kaas perfect verdeeld worden en deze oplossing is absoluut een blijvertje!
Daarna de bakjes gevuld met de groenten en afgedekt met een stuk cheddar.
De BBQ heb k op 150 graden gehouden en na een uur was het zo ver: het deksel mocht eraf.
En wauw...wat zagen ze er verrukkelijk uit!
Om toch wat gezonder over te komen had ik intussen de broccoli gekookt en het overschot van de vullen nog even opgebakken.
Zie hieronder het resultaat! Het beviel zo goed, dat we het gisteren nogmaals hebben gedaan met vrienden toen een gepland etentje niet doorging (toen had ik wel een bierblikje gebruikt). De gasten waren laaiend enthousiast
Weer een zeer geslaagde avond dus met lang nagenieten in de tuin incl de sfeer van de Weber openhaard.





Burgers van gisteren (helaas geen after,want ze waren gewoon te snel op :blush


Vrijdag na mijn werk direct verse ingredi?nten gehaald en alvast de Weber aangestoken en voorbereid voor indirect.
Intussen kon de groenten gesneden en even kort gewokt worden. Als vulling ben ik gegaan voor een uitje, paprika en champignons.
Daarna het gehakt gekruid en een cassis blikje gebruikt voor de vorm, omdat ik dacht dat 350 gram gehakt (voor 2 stuks) misschien te weinig was voor het formaat van een bierblikje

Daarna de bakjes gevuld met de groenten en afgedekt met een stuk cheddar.
De BBQ heb k op 150 graden gehouden en na een uur was het zo ver: het deksel mocht eraf.
En wauw...wat zagen ze er verrukkelijk uit!
Om toch wat gezonder over te komen had ik intussen de broccoli gekookt en het overschot van de vullen nog even opgebakken.
Zie hieronder het resultaat! Het beviel zo goed, dat we het gisteren nogmaals hebben gedaan met vrienden toen een gepland etentje niet doorging (toen had ik wel een bierblikje gebruikt). De gasten waren laaiend enthousiast

Weer een zeer geslaagde avond dus met lang nagenieten in de tuin incl de sfeer van de Weber openhaard.





Burgers van gisteren (helaas geen after,want ze waren gewoon te snel op :blush


