BasBQ
Beef en Steak

Canadian Bacon

 

Bob-BQ

Tondelzoeker
Berichten
17
Had nog een stukje Pork Loin liggen, dus hier de botten uit gesneden om hem vervolgens te verwerken tot Canadian Bacon.
Naar het recept van Frits, met een eigen twist omdat ik niet alles kon krijgen of bij de hand had:

860gr pork loin
31gr Leozout (bedankt hiervoor Frits!)
124gr grof zout
1,085l water
jeneverbessen (op het oog)
basterdsuiker (ong 1/2 cup)
5 tenen knoflook
gedroogde tijm (op het oog)
2 laurier
oregano (op het oog)

48uur gepekeld, 1 nachtje gedroogd in de koeling en toen mocht hij de mini UDS op.
Met de CAC mooi stabiel op 110 gehouden, tot een kern van 66.











Al met al een geslaagd project. Had een tikkeltje minder zout gemogen, maar dat is iets voor de volgende keer.
 
Lijkt me lekker
 
stuur maar op  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan