Beef en Steak

Can I Brisk it?

Can I Brisk It... Yes You can!
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
12:00  | 107    | 26
12:30  | 106    | 53
13:00  | 109    | 66
13:30  | 108    | 69
14:00  | 107    | 71
14:30  | 108    | 70
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
12:00  | 107    | 26
12:30  | 106    | 53
13:00  | 109    | 66
13:30  | 108    | 69
14:00  | 107    | 71
14:30  | 108    | 70
15:00  | 108    | 71
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
12:00  | 107    | 26
12:30  | 106    | 53
13:00  | 109    | 66
13:30  | 108    | 69
14:00  | 107    | 71
14:30  | 108    | 70
15:00  | 108    | 71
16:00  | 109    | 71

Inderdaad Frits, in de zone.. :)

Maar pak ik hem nu wel gewoon in of wacht ik tot hij uit de zone komt?
Wat is het effect op de zone als je hem inpakt?
 
Als je hem in twee lagen aluminiumfolie stevig inpakt stopt "the Zone" en stijgt de temperatuur gelijkmatig door.

Schat in dat je dan in twee uur klaar bent met een brisket van twee kilo (als ik me niet vergis)

Ik zeg inpakken ;)
 
Ik vind dat het met inpakken sappiger blijft, maar dat is persoonlijke mening.
 
Bert zei:
Ik vind dat het met inpakken sappiger blijft, maar dat is persoonlijke mening.

Dat idee heb ik ook, maar het komt ook overeen met de gedachte dat bij de zone vocht verdamt dat ervoor zorgt dat de temperatuur van het vlees gelijk blijft. Dat vocht verlies je veel minder als je hem inpakt.
 
Thanks, inpakken it is dus!

Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
12:00  | 107    | 26
12:30  | 106    | 53
13:00  | 109    | 66
13:30  | 108    | 69
14:00  | 107    | 71
14:30  | 108    | 70
15:00  | 108    | 71
16:00  | 109    | 71
16:30  | 108    | 71 (ingepakt)

Tijdens het inpakken even snel een foto gemaakt..  :)

IMG_1463.jpg
 
en jij was bang dat er geen zone was ;)
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
12:00  | 107    | 26
12:30  | 106    | 53
13:00  | 109    | 66
13:30  | 108    | 69
14:00  | 107    | 71
14:30  | 108    | 70
15:00  | 108    | 71
16:00  | 109    | 71
16:30  | 108    | 71 (ingepakt)
17:30  | 108    | 83
 
Blijven gaan ! Ben benieuwd naar het resultaat !
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
12:00  | 107    | 26
12:30  | 106    | 53
13:00  | 109    | 66
13:30  | 108    | 69
14:00  | 107    | 71
14:30  | 108    | 70
15:00  | 108    | 71
16:00  | 109    | 71
16:30  | 108    | 71 (ingepakt)
17:30  | 108    | 83
17:30  | 108    | 91 DONE

hij ligt nu te rusten, zie het eerste resultaat!
Hij voelt goed aan  ;D

IMG_1465.jpg
 
Na een uurtje rust hieronder het resultaat..

Hij was wel wat aan de droge kant maar met een beetje coleslaw was het heel goed te doen!
Vlees was gelukkig wel heel mals en goed op smaak  :)

Denk dat ik hem eerder had moeten inpakken.
Voor een eerste keer ben ik best tevreden.  :D

IMG_1468.jpg


IMG_1469.jpg


IMG_1470.jpg


IMG_1471.jpg


IMG_1472.jpg
 
Mooi dun gesneden, jammer dat hij toch wat droog was.
Brisket is een heel moeilijk stuk vlees, ik ben er nog geen vrienden mee ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan