- Berichten
- 231
"Hey bruur! Ik heb een nieuw speeltje gekocht!" Bruur een verbastering van broer en buur. We zijn buren, maar voelt als broers 
Maar iets nieuws. Zou die een JoeTisserie of de do gekocht hebben. Maar dat was het niet. Een uitbreiding op de Kitchen Aid, een gehaktmolen wel te verstaan.
En die moest natuurlijk uit geprobeerd worden, dat uitproberen hebben we vandaag gedaan. Bedoeling een burgertje van picanha.
Voor de burgers had ik een canadees picanha gehaald bij de Hanos. Nadat het in blokjes gesneden was, is het een halfuurtje de vriezer ingegaan.
Dit om het vet wat harder te maken, waardoor het malen beter gaat. Het vlees hebben we door 2x door een schrijf van 8mm gehaald.
Van het gehakt hebben 4 stuks burgers van 200gr en 2 stuks van 150gr gevormt.
Na het maken van de burgers, zijn de andere elementen gaan voor bereiden.
Daarvan was een verse tomatentapenade er 1 van. 150gr gehakte zongedroogde tomaatjes, gerapste parmezaan, knoflook, olijfolie, peper en zout.
Voor de krokantje bite had ik bedacht om chips te maken van pastinaak.
Inplaats van cheddar, koos ik deze keer voor grot gerijpte gruyere kaas, welke in plakken zijn gesneden.
Voor dat de burgers op de Q gingen, heb ik de speciaal gesneden 3mm dikke ontbijtspek geroosterd evenals de broodjes.
Toen was het tijd voor de burgers, bij de 50gr kerntemperatuur heb ik de kaas erbij gedaan. Bij een kerntemperatuur van 56gr heb ik de burers eraf gehaakd.
Nu alles klaar was kon ik het broodje opbouwen. We beginnen met het broodje, dan lollo blad, op het lolablad ging de vers gemaakte tapenade.
Op de tapenade ging de burger, op de de burger kwam een de bacon, en daarna een plak tomaat. Voor saus heb ik een truffelmayo gemaakt. Hierboven op zou dan de home-made chips komen. Naast de burger nog wat patat en klaar is kees.
De combinatie van de tapenade, gruyere met het uber heerlijke picanha maakte deze burger een van de heerlijkste en sappigste burger die ik gemaakt hebt.

Maar iets nieuws. Zou die een JoeTisserie of de do gekocht hebben. Maar dat was het niet. Een uitbreiding op de Kitchen Aid, een gehaktmolen wel te verstaan.
En die moest natuurlijk uit geprobeerd worden, dat uitproberen hebben we vandaag gedaan. Bedoeling een burgertje van picanha.
Voor de burgers had ik een canadees picanha gehaald bij de Hanos. Nadat het in blokjes gesneden was, is het een halfuurtje de vriezer ingegaan.
Dit om het vet wat harder te maken, waardoor het malen beter gaat. Het vlees hebben we door 2x door een schrijf van 8mm gehaald.
Van het gehakt hebben 4 stuks burgers van 200gr en 2 stuks van 150gr gevormt.




Na het maken van de burgers, zijn de andere elementen gaan voor bereiden.
Daarvan was een verse tomatentapenade er 1 van. 150gr gehakte zongedroogde tomaatjes, gerapste parmezaan, knoflook, olijfolie, peper en zout.

Voor de krokantje bite had ik bedacht om chips te maken van pastinaak.



Inplaats van cheddar, koos ik deze keer voor grot gerijpte gruyere kaas, welke in plakken zijn gesneden.

Voor dat de burgers op de Q gingen, heb ik de speciaal gesneden 3mm dikke ontbijtspek geroosterd evenals de broodjes.


Toen was het tijd voor de burgers, bij de 50gr kerntemperatuur heb ik de kaas erbij gedaan. Bij een kerntemperatuur van 56gr heb ik de burers eraf gehaakd.


Nu alles klaar was kon ik het broodje opbouwen. We beginnen met het broodje, dan lollo blad, op het lolablad ging de vers gemaakte tapenade.
Op de tapenade ging de burger, op de de burger kwam een de bacon, en daarna een plak tomaat. Voor saus heb ik een truffelmayo gemaakt. Hierboven op zou dan de home-made chips komen. Naast de burger nog wat patat en klaar is kees.

De combinatie van de tapenade, gruyere met het uber heerlijke picanha maakte deze burger een van de heerlijkste en sappigste burger die ik gemaakt hebt.

Laatst bewerkt: