Heerlijk stuk gepekeld buikspek met zwoerd gemaakt.
Recept gebruikt van de site van BBQUALITY. Meestal maak ik er thuis een Porchetta van en gaat het aan het spit. Nu maar eens langzaam en indirect garen en evt nog even affakkelen.
Gister in de pekel, met peper, laurier, kruidnagel en jeneverbes.
Spek vandaag afgespoeld, gedroogd en gerubt met m'n allpurpose rub. De zwoerd ingesneden en ook flink vol gesmeerd met rub.
Bij 75 gr ff er afgehaald en de boel flink opgestookt. Toen de temperatuur flink gestegen was de vet kant nog wat knapperiger gegrild.
Voor de liefhebbers de stukken nog in plakken gesneden en nog ff kort gegrild, iets minder sappig maar wel wat meer bite.
Was weer lekker!
Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79
Recept gebruikt van de site van BBQUALITY. Meestal maak ik er thuis een Porchetta van en gaat het aan het spit. Nu maar eens langzaam en indirect garen en evt nog even affakkelen.
Gister in de pekel, met peper, laurier, kruidnagel en jeneverbes.


Spek vandaag afgespoeld, gedroogd en gerubt met m'n allpurpose rub. De zwoerd ingesneden en ook flink vol gesmeerd met rub.

Bij 75 gr ff er afgehaald en de boel flink opgestookt. Toen de temperatuur flink gestegen was de vet kant nog wat knapperiger gegrild.


Voor de liefhebbers de stukken nog in plakken gesneden en nog ff kort gegrild, iets minder sappig maar wel wat meer bite.
Was weer lekker!
Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79