- Berichten
- 865
Mede gilde genoten, vanuit de plaatselijke vereniging is me gevraagd of ik wat wilde BBQ'en voor de braderie.
Er is van alles te proeven en ze wilden ook een BBQ hoek.
Daar staan meerdere mensen die BBQ bereiden, oa worsten, hamburgers en zelfs een heel varken.
Wij zaten er aan te denken om 2 gerechten te serveren namelijk ossenhaas en buikspek.
Nu heb ik weinig (tot geen) ervaring met eten bereiden voor veel mensen, dus ik ben op zoek naar advies voor met name de buikspek.
Zat zelf te denken deze twee dagen vooraf te marineren met een marinade/kruiden op basis van ketjap, deze vervolgens te garen en bij bereikte kerntemperatuur op een smoker te leggen met lage temperatuur (gewoon om hem warm te houden). daar vervolgens dunne plakjes van te snijden (portie ~100gram) en deze te lakken met "iets zoets" en nog even te laten karameliseren voor uitserveren.
Op basis van vorig jaar verwachten we 150 porties nodig te hebben over een verstek van 5 uur, dit lijkt me dus best te doen op deze manier.
snijden kun je vooraf doen, aflakken en karameliseren zou je als het loopt ook voor kunnen bereiden.
vragen:
- lijkt jullie dit een goede aanpak?
- waarmee zouden jullie het aflakken (honing, agave, BBQ saus)?
- 100 gr voldoende (bedoeling is dat iedereen overal gaat proeven)
hopende op feedback van de ervaringsdeskundige.
Er is van alles te proeven en ze wilden ook een BBQ hoek.
Daar staan meerdere mensen die BBQ bereiden, oa worsten, hamburgers en zelfs een heel varken.
Wij zaten er aan te denken om 2 gerechten te serveren namelijk ossenhaas en buikspek.
Nu heb ik weinig (tot geen) ervaring met eten bereiden voor veel mensen, dus ik ben op zoek naar advies voor met name de buikspek.
Zat zelf te denken deze twee dagen vooraf te marineren met een marinade/kruiden op basis van ketjap, deze vervolgens te garen en bij bereikte kerntemperatuur op een smoker te leggen met lage temperatuur (gewoon om hem warm te houden). daar vervolgens dunne plakjes van te snijden (portie ~100gram) en deze te lakken met "iets zoets" en nog even te laten karameliseren voor uitserveren.
Op basis van vorig jaar verwachten we 150 porties nodig te hebben over een verstek van 5 uur, dit lijkt me dus best te doen op deze manier.
snijden kun je vooraf doen, aflakken en karameliseren zou je als het loopt ook voor kunnen bereiden.
vragen:
- lijkt jullie dit een goede aanpak?
- waarmee zouden jullie het aflakken (honing, agave, BBQ saus)?
- 100 gr voldoende (bedoeling is dat iedereen overal gaat proeven)
hopende op feedback van de ervaringsdeskundige.