BasBQ
Beef en Steak

Buikspek met asperges

 
 
 

Paddy

Stoker
Berichten
273
Vandaag kwamen mijn ouders op bezoek, dus mooie reden om de bbq aan te slingeren.

Buikspek zonder zwoerd gehaald dit keer. Het vet ingesneden met een stanleymes en een nachtje laten zwemmen in de marinade. De marinade bestond uit five spices, basterdsuiker, chiliflakes, honing en soja.
Vandaag om 13 uur de bbq aan, rookhout erbij en om 18 uur was het spek 70 graden.
Nog snel de temperatuur opgeschroefd en de groene asperges tijdens het rusten laten garen. Hier na afloop nog wat balsamico glaze en parmezaan over gestrooid. Heerlijk gegeten met aardappelkroketjes en een salade.
Had verwacht van het buikspek flink wat over te houden, maar slechts 2 plakjes voor morgen op het brood.
048DF4B4-490B-4B78-B529-C3FFE57ED848.jpeg

8E8CA21B-33C6-477B-A040-7F55BAE5A19D.jpeg

F0301972-4BAC-4DE4-8EF1-AED9CD45A8BE.jpeg

04F61057-BB3F-46CA-AEBD-385323E2248D.jpeg

06F7C66E-B285-4891-BAE4-3FE44928B5DD.jpeg
 
Ziet er heerlijk uit 🤤
Maaruhhh "stanleymes", toevallig een keukenmes van Stanley, of daadwerkelijk een bouwvakkers mes 😂😅?
 
Een stanley ‘uit de gereedschapskist’ mes. Wel even schoongemaakt van te voren.
Dus niet dat aardappelschilmesje, wat je op de eerste foto ziet.
 
Ziet er goed uit, ouders zullen genoten hebben

Laatste plakjes zullen nu ook wel op zijn 👍🏻
 
Na, lekker stukkie spek. Ziet er in combi met de asperges heerlijk uit.
 
Tja, dat heb je als je iets te lekker maakt. Dan heb je niks meer over.
Ziet er goed uit
 
Prachtige combinatie. Spek ziet er erg lekker uit, snap wel dat dat weinig van overbleef.
 
Terug
Bovenaan Onderaan