- Berichten
- 142
Vandaag heb ik heerlijke buikspek in hoisin marinade klaargemaakt. Gisteren heb ik de buikspek (eigenlijk 2 stukken) al in de hoisin marinade gelegd. Ik had een leuk recept online gevonden en heb deze zo goed mogelijk proberen na te maken. Ingredi?nten marinade bij 1 kilo buikspek:
- 2 el zonnebloem- of olijfolie
- 100 ml hoisinsaus
- 50 ml ketjap manis
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uipoeder
- 4 el donkerbruine basterdsuiker - of honing
- 1 el piment?n - gerookt paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- peper en zout
Allereerst de buikspek uiteraard aan de vetkant ingesneden en vervolgens samen met de marinade in een ziplock zak gedaan. Deze in zijn totaliteit bijna 24 uur in de koelkast gehad.
Vandaag de BBQ voorbereid voor indirect met een temperatuur van 150 graden. De buikspek voorzien van thermometer. Ongeveer om de 45 minuten, met de overgebleven marinade, de buikspek aan de bovenzijde ingesmeerd. Na ongeveer 3 uur was hij klaar.
Het eindresultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. Wel had ik wat moeite om de Q op 150 graden te houden. Wellicht dat ik te veel kolen erop had die allemaal te snel aan het branden waren. Iemand hier suggesties/tips?
De marinade heeft voor een lekkere sticky laag gezorgd en het vlees was super lekker. Als garnering heb ik nog even wat Bimi, ingesmeerd met knoflook olie en zout, geroosterd terwijl de buikspek aan het rusten was.
- 2 el zonnebloem- of olijfolie
- 100 ml hoisinsaus
- 50 ml ketjap manis
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uipoeder
- 4 el donkerbruine basterdsuiker - of honing
- 1 el piment?n - gerookt paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- peper en zout
Allereerst de buikspek uiteraard aan de vetkant ingesneden en vervolgens samen met de marinade in een ziplock zak gedaan. Deze in zijn totaliteit bijna 24 uur in de koelkast gehad.

Vandaag de BBQ voorbereid voor indirect met een temperatuur van 150 graden. De buikspek voorzien van thermometer. Ongeveer om de 45 minuten, met de overgebleven marinade, de buikspek aan de bovenzijde ingesmeerd. Na ongeveer 3 uur was hij klaar.

Het eindresultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. Wel had ik wat moeite om de Q op 150 graden te houden. Wellicht dat ik te veel kolen erop had die allemaal te snel aan het branden waren. Iemand hier suggesties/tips?

De marinade heeft voor een lekkere sticky laag gezorgd en het vlees was super lekker. Als garnering heb ik nog even wat Bimi, ingesmeerd met knoflook olie en zout, geroosterd terwijl de buikspek aan het rusten was.
