BasBQ
Beef en Steak

Buikspek eerste keer

 

Geert

Vuurmaker
Berichten
63
Vandaag een stukje buikspek voorbereid, volgend weekend is de planning om hem soldaat te maken.

2d44bebe20a4f743237928edbde5082d.jpg



Hoe kan ik dit het beste bereiden in mijn Weber? Direct/ indirect? Evt rookhout? Kerntemperatuur?
 
Dat ligt er maar helemaal aan wat je ervan wilt maken... Bacon, Walchers spek, gewoon traag gegaard buikspek etc.
 
Het recept daarvan staat hier in het recepten deel volgens mij en daar staat dacht ik helemaal netjes beschreven hoe je dat aan moet pakken en anders moeten we Mike op z'n flikker geven ;)

En op mijn blog staat het ook: http://www.bbq-nl.com/2014/04/walchers-gilden-spek.html
 
Er gaat niets boven eigen gerookte bacon! Het stuk op de foto lijkt me echter al gerookt....
Voor de recepten op het forum zul je rauwe buik en nitrietzout nodig hebben, bij de slager vragen om speklap aan ??n stuk.

Als dit zo'n stukje is dan heb ik niets gezegd, en wens ik je veel succes/plezier!
 
Daar zeg je me wat, ik heb nog zo'n zelfde stukkie in de vriezer gelegd dus ga eens even checken.
 
Stukkie ziet er al klaar uit...  :)
 
je bent wel zuinig geweest met de aankoop  ;)
 
Volgens mij is dit al gerookt spek.
 
Dunne plakjes snijden en dan uitbakken met een eitje, om een gehakt balletje wikkelen, om een fattie etc. ;) Je hebt een mooi groot stuk bacon  :D
 
robdegekste zei:
Even inhaken, heb 1.5 kilo gehaald bij de Hanos.
Gisteren uit de vriezer gehaald en er staat Gerookte varkensbuik nz zonder zwoerd zonder knars.

Wil http://www.bbq-nl.com/2014/04/walchers-gilden-spek.html dit gaan maken maar dat kan nu niet meer?
FUCK  X( Wat zijn de opties nu? Heb net het recept in huis gehaald....

Het is al gerookt, dus walchers gilden spek gaat niet meer.
Je zou er Pig Candy van kunnen maken.  http://www.bbq-nl.com/2012/09/bacon-week-dag-4-pig-candy.html

En de rest gebruiken voor recepten met spek.
 
noskos zei:
Dunne plakjes snijden en dan uitbakken met een eitje, om een gehakt balletje wikkelen, om een fattie etc. ;) Je hebt een mooi groot stuk bacon  :D
Ja alleen iets te groot denk ik  :p
Hoe lang kan je zoiets bewaren? Het is nu net ontdooid, wil het zaterdag & zondag gaan bereiden.
Denk dat invriezen niet meer kan.
 
Nou als ik dat fotootje zo zie dan valt de grootte wel mee, of heb je een industrieverpakking basterdsuiker? ;)
 
noskos zei:
Nou als ik dat fotootje zo zie dan valt de grootte wel mee, of heb je een industrieverpakking basterdsuiker? ;)

Dat is een foto van een ander lid.
 
Ow ok, zit ik weer te slapen :)
 
Nou 1,6 kilo bacon, dat is toch niet zoveel? Ik weet 43 BBQ teams die je er zo doorheen helpen dit weekend :D
 
Ik dacht, laten me klein beginnen h?  :)
Maar ja de buikspek was wel al gerookt  :blush:, dus hij blijft op mijn to do lijstje staan haha
 
Terug
Bovenaan Onderaan