BasBQ
Beef en Steak

Brood met pesto en pomodori

Melis L.

Tondelzoeker
 
Berichten
23
Probeersel: op de zaak hebben we van de bakker lekkere breekbroodjes met groene pesto en pomodori. Lekker dus, maar eens kijken of me dat zelf ook ging lukken als broodbakker-maagd zijnde.
IMG_2464.jpg


Deeg gedraaid van tarwebloem. Hieraan twee eetlepels groene pesto en een potje pomodori in stukjes toegevoegd. Hierna doorkneden en anderhalf uur laten rijzen.
IMG_2465.jpg


IMG_2467.jpg


In 'model' gebracht. Model is een hybride geworden van baguette en ciabatta haha. Kamado opgestookt, pizzasteen ingebloemd en in twee etappes afgebakken.

IMG_2468.jpg


Resultaat: mooi knapperig, behoorlijk luchtig, lekker op smaak. De dag ervoor gemaakt met normale patentbloem ipv tarwebloem en die waren een stuk stugger. En aangezien de pizzasteen toch heet was hebben we nog lekker pizza gebakken. Hiervoor hadden we al het verse deeg van Jan in huis (die bolletjes, niet de rol). Deden we al vaker in de oven. Dit was nu tevens de eerste keer dat we pizza in de Masterbuilt deden en ze waren erg lekker. Missie geslaagd: broodje met zelfgemaakte kruidenboter vooraf, pizzaatje er achter aan koppen :)
IMG_2469.jpg
IMG_2470.jpg
 
Bovenaan Onderaan