Toevallig ben ik vanmorgen ook aan mijn brisket begonnen. Gisteren met runderbouillon geinjecteerd en een pittige rub er op. Vanmorgen om 7 uur uit de koelkast, mijn red egg aangestoken.
Om iets over 8 lag hij er op. Dome temp zo tussen de 100 en 110 graden. Rookhout stukken whiskyvat van rookplankje.
Temperatuur van het vlees steeg gestaag naar zo’n 60 graden om een uur 11 (dus na 3 uur). Toen gebeurde er een hele tijd niets.
Om ongeveer 13:30 (dus na 5 1/2 uur) heb ik ‘m ingepakt in folie en de schuifjes iets verder open gezet. Dome temperatuur was zo’n 110-120 graden.
Tot mijn verbazing is de kerntemperatuur (op meerdere plekken gemeten) om 15:15 (na iets meer dan 7 uur) al 98 graden.
Uit de folie gehaald, nog een minuut of 20 bloot (dus zonder folie) in mijn red egg op 115 graden waarbij de kerntemperatuur daalde naar 92 graden.
Van het vuur gehaald, opnieuw ingepakt in folie en een dik badlaken er om heen.
Om 18:30 snij ik ‘m aan. Ben benieuwd.
Om iets over 8 lag hij er op. Dome temp zo tussen de 100 en 110 graden. Rookhout stukken whiskyvat van rookplankje.
Temperatuur van het vlees steeg gestaag naar zo’n 60 graden om een uur 11 (dus na 3 uur). Toen gebeurde er een hele tijd niets.
Om ongeveer 13:30 (dus na 5 1/2 uur) heb ik ‘m ingepakt in folie en de schuifjes iets verder open gezet. Dome temperatuur was zo’n 110-120 graden.
Tot mijn verbazing is de kerntemperatuur (op meerdere plekken gemeten) om 15:15 (na iets meer dan 7 uur) al 98 graden.
Uit de folie gehaald, nog een minuut of 20 bloot (dus zonder folie) in mijn red egg op 115 graden waarbij de kerntemperatuur daalde naar 92 graden.
Van het vuur gehaald, opnieuw ingepakt in folie en een dik badlaken er om heen.
Om 18:30 snij ik ‘m aan. Ben benieuwd.