- Berichten
- 4.946
Eindelijk tijd gemaakt om de Brisket op de BBQ te kunnen gooien.
Vrijdag spullen gaan verzamelen. En zaterdag injectie gemaakt. Deze af laten koelen en vervolgens ge?njecteerd. Daarna de rub aangebracht. En spullen afgedekt een nachtje de koelkast in. Ook gelijk de BGE afgevuld met houtskool en eiken rookhout.
Zondag om 0530u de wekker gezet om de BBQ aan te gaan steken en het vlees er op te leggen. Voor de Brisket er op ging nog even een klein beetje extra rub er op gestrooid.
Injectie
Deze heb ik een beetje verzameld van verschillende sites. Voornamelijk Noskos zijn vlog.
500ml Demi Glace (knor professional)
2el worchestersaus
2el ketjap
2el zeezout (in de demi glace zit geen zout oid)
2el Noskos steak rub
500ml water (dit is ongeveer. Om de injectievloeistof op een liter uit te laten komen.)
Rub.
De vetkant heb ik enkel voorzien van zout en peper.
De bovenkant beetje zout en peper. Verder Noskos steak rub.
Hierbij een paar foto's.
Injectie en rub.
Na een kort nachtje... zaterdag een feestje gehad


Mooi om 0530u opgestaan BGE naar buiten en boel aansteken.
Nadat de temperatuur mooi stabiel was heb ik het vlees uitgehaald en op de BBQ gelegd. Om vervolgens een lange tijd niet te bekijken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Rond de klok van 1000u begon de "zone" bij 63gr kern. Dat heeft ie z'n 4u vast gehouden. Toen klom de temp gestaag naar 70gr.
Toch stiekem gekeken
Rond 1400u was de kern in het stuk dat ik monitor 68gr. Met de hand meter her en der gekeken. En bleek het stuk gemiddeld z'n 72gr te zijn. Alu bak gepakt het stuk vlees er in. En nog wat opgewarmd restant van de injectievloeistof er bij gedaan. Afgedekt mer alufolie en terug de Q op.
Ergens rond 1600u ging de wekker dat we op 91gr zaten. Even een priktest gedaan en mocht nog even blijven liggen. Paar keer geprikt. En bij 94gr mooi mals en van de BBQ gehaald.
Vocht opgevangen en in nieuw HD-alufolie gewikkeld, handdoek er om en 1,5u laten rusten. Gelijk wat smoked beans naar recept van Noskos gemaakt. Konden mooi roken tijdens het wachten.
Na het lange wachten dan eindelijk aansnijden. Het was best goed gelukt. Ik was heel bang dat het super droog zou zijn. Omdat ik Brisket had van gras gevoed rund. Dat viel dus 100% mee. Nog behoorlijk sappig.
Ik heb de Brisket gegeten op afgebakken broodjes die besmeerd waren met een kappertjes mayo (bedank voor de tip Jet
). Verder de smoked beans en wat sla.
Ik had m'n broers uitgenodigd om als proefkonijnen te dienen. Alles was ook netjes opgegaan
. De noodvoorraad vlees bleef onaangeraakt. Want het smaakte fantastisch. Niks droog. Maar toch miste ik wel een kleinbeetje een vetje. Volgende keer graan gevoed rund gebruiken denk ik maar. We hebben weer heerlijk gegeten en ik heb me het hele weekend heerlijk met BBQ bezig kunnen houden. We gaan dit dus vaker maken.
Bedankt voor het lezen
Groeten Bram.
Vrijdag spullen gaan verzamelen. En zaterdag injectie gemaakt. Deze af laten koelen en vervolgens ge?njecteerd. Daarna de rub aangebracht. En spullen afgedekt een nachtje de koelkast in. Ook gelijk de BGE afgevuld met houtskool en eiken rookhout.
Zondag om 0530u de wekker gezet om de BBQ aan te gaan steken en het vlees er op te leggen. Voor de Brisket er op ging nog even een klein beetje extra rub er op gestrooid.
Injectie
Deze heb ik een beetje verzameld van verschillende sites. Voornamelijk Noskos zijn vlog.
500ml Demi Glace (knor professional)
2el worchestersaus
2el ketjap
2el zeezout (in de demi glace zit geen zout oid)
2el Noskos steak rub
500ml water (dit is ongeveer. Om de injectievloeistof op een liter uit te laten komen.)
Rub.
De vetkant heb ik enkel voorzien van zout en peper.
De bovenkant beetje zout en peper. Verder Noskos steak rub.
Hierbij een paar foto's.

Injectie en rub.



Na een kort nachtje... zaterdag een feestje gehad



Mooi om 0530u opgestaan BGE naar buiten en boel aansteken.


Nadat de temperatuur mooi stabiel was heb ik het vlees uitgehaald en op de BBQ gelegd. Om vervolgens een lange tijd niet te bekijken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Rond de klok van 1000u begon de "zone" bij 63gr kern. Dat heeft ie z'n 4u vast gehouden. Toen klom de temp gestaag naar 70gr.


Toch stiekem gekeken


Rond 1400u was de kern in het stuk dat ik monitor 68gr. Met de hand meter her en der gekeken. En bleek het stuk gemiddeld z'n 72gr te zijn. Alu bak gepakt het stuk vlees er in. En nog wat opgewarmd restant van de injectievloeistof er bij gedaan. Afgedekt mer alufolie en terug de Q op.



Ergens rond 1600u ging de wekker dat we op 91gr zaten. Even een priktest gedaan en mocht nog even blijven liggen. Paar keer geprikt. En bij 94gr mooi mals en van de BBQ gehaald.
Vocht opgevangen en in nieuw HD-alufolie gewikkeld, handdoek er om en 1,5u laten rusten. Gelijk wat smoked beans naar recept van Noskos gemaakt. Konden mooi roken tijdens het wachten.




Na het lange wachten dan eindelijk aansnijden. Het was best goed gelukt. Ik was heel bang dat het super droog zou zijn. Omdat ik Brisket had van gras gevoed rund. Dat viel dus 100% mee. Nog behoorlijk sappig.
Ik heb de Brisket gegeten op afgebakken broodjes die besmeerd waren met een kappertjes mayo (bedank voor de tip Jet





Ik had m'n broers uitgenodigd om als proefkonijnen te dienen. Alles was ook netjes opgegaan

Bedankt voor het lezen
Groeten Bram.