- Berichten
- 740
Oudjaar avond heb ik het hele huis vol met mensen. Nou ja, vol volgens de definitie van onze minister de Jonge 
En al die mensen moeten natuurlijk ook gevoed worden, dus tijd om een grote brisket klaar te maken. Heb een mooi stukje grasgevoerd hereford whole packer van welgeteld 1600 gr!!!
Gisteren buitenkant in het zout gezet en geïnjecteerd met bouillon. Hiervoor heb ik een eigen getrokken bottenbouillon genomen van dezelfde runderen. De bouillon heeft vooral een beefy smaak, niet zo sterk als een normaal blokje. Voornaamste reden om deze te nemen is niet zozeer voor de smaak maar voor de gelatine. Mijn gedachtegang is dat de gelatine zal smelten en daardoor extra vochtigheidsbeleving zal gaan geven.
Vanmorgen de joe opgestart er zit nu een combi in van black ranch qbe en dammers met daarbij 2 blokjes eik. Vanmorgen nog peper op de brisket gedaan en op de bbq gelegd. Hier ligt hij sinds 08:45 op 125 graden.
Ps het lage gewicht is eigenlijk een foutje. Had een kleine brisket uit de vriezer gepakt bij mijn “dealer” in de veronderstelling dat het alleen de flat was. Gisteren bij het uitpakken kwam ik er pas achter dat er ook nog een point aan zat.

En al die mensen moeten natuurlijk ook gevoed worden, dus tijd om een grote brisket klaar te maken. Heb een mooi stukje grasgevoerd hereford whole packer van welgeteld 1600 gr!!!
Gisteren buitenkant in het zout gezet en geïnjecteerd met bouillon. Hiervoor heb ik een eigen getrokken bottenbouillon genomen van dezelfde runderen. De bouillon heeft vooral een beefy smaak, niet zo sterk als een normaal blokje. Voornaamste reden om deze te nemen is niet zozeer voor de smaak maar voor de gelatine. Mijn gedachtegang is dat de gelatine zal smelten en daardoor extra vochtigheidsbeleving zal gaan geven.
Vanmorgen de joe opgestart er zit nu een combi in van black ranch qbe en dammers met daarbij 2 blokjes eik. Vanmorgen nog peper op de brisket gedaan en op de bbq gelegd. Hier ligt hij sinds 08:45 op 125 graden.
Ps het lage gewicht is eigenlijk een foutje. Had een kleine brisket uit de vriezer gepakt bij mijn “dealer” in de veronderstelling dat het alleen de flat was. Gisteren bij het uitpakken kwam ik er pas achter dat er ook nog een point aan zat.

Laatst bewerkt: