- Berichten
- 27
Vandaag eens lekker in de weer geweest met een stuk Brisket. Mijn ouders kwamen eten, en sinds m’n moeder bij mijn familie in Texas ooit brisket heeft gehad, moet ik er ook aan geloven.
Nu was m’n tante geen keukenprinses, dus iedere willekeurige brisket is al snel beter dan zoals m’n tante hem in Texas maakte. Ik geloof dat je die met een glas water weg moest werken en vervolgens nog drie uur kramp in je kaak had, maar desondanks vond m’n moeder de smaak geweldig.
Mooi stuk vlees dat ik eerst maar eens even opgeschoond heb:
Vervolgens ingesmeerd met mosterd voor een plaklaagje en daarna goed wat zelfgemaakte beef rub met koffie erop:
Wat kersenrookhout op m’n Bastard en met behulp van de BBQ Guru m’n BBQ naar de 110 graden gebracht:
Toen het vlees erop totdat hij bij 65 graden het plateau/stall bereikte en toen ingepakt met folie.
Daarna gewacht totdat het vlees boterzacht was (met behulp van een kerntemperatuurmeter gecheckt). Dit was bij 96 graden. Vervolgens het vlees anderhalf uur in een koelbox laten rusten en aansnijden!
Botermals, sappig en heerlijk! M’n tante zou trots zijn geweest.
Nu was m’n tante geen keukenprinses, dus iedere willekeurige brisket is al snel beter dan zoals m’n tante hem in Texas maakte. Ik geloof dat je die met een glas water weg moest werken en vervolgens nog drie uur kramp in je kaak had, maar desondanks vond m’n moeder de smaak geweldig.
Mooi stuk vlees dat ik eerst maar eens even opgeschoond heb:
Vervolgens ingesmeerd met mosterd voor een plaklaagje en daarna goed wat zelfgemaakte beef rub met koffie erop:
Wat kersenrookhout op m’n Bastard en met behulp van de BBQ Guru m’n BBQ naar de 110 graden gebracht:
Toen het vlees erop totdat hij bij 65 graden het plateau/stall bereikte en toen ingepakt met folie.
Daarna gewacht totdat het vlees boterzacht was (met behulp van een kerntemperatuurmeter gecheckt). Dit was bij 96 graden. Vervolgens het vlees anderhalf uur in een koelbox laten rusten en aansnijden!
Botermals, sappig en heerlijk! M’n tante zou trots zijn geweest.