Tja, we zeggen niet voor niets dat dit het lastigste stukje vlees is h?
Het kan aan veel factoren liggen, dat het droger is als gehoopt.
Ook het stuk vlees zelf kan daar debet aan zijn. (Hollands vlees is vaak te mager)
Ook zeggen we regelmatig, "het is klaar als het klaar is", en ik snap dat het lastig is, maar probeer je te beheersen, (niets moet natuurlijk h?
) maar ga niet proberen de boel te versnellen, door de temperatuur op te voeren, want ook dit kan mede bepalen dat de uitkomst tegen valt.
Brisket is waarschijnlijk minder vergevingsgezind dan stukken vlees (van het varken) al? pulled pork
Ik kan zelf ook geen topper brisket maken, (ja, die van mij was wel smaakvol, maar ook aan de drogere kant)
Ik heb echter wel 1x een topper mogen proeven, dat was van een Wagyu rund, en gemaakt door de man die in de USA meerdere perfect scores (180 punten) op zijn naam heeft staan.....Jeff Campbell. (tijdens een Cooking Class)
Maar zeker een dappere poging hoor Lorenzo B-)
En ook weer een reden om er nog eens 1 te maken.
Mac