- Berichten
- 51
Gister weer een brisket gemaakt. De vorige keer was het niet helemaal naar m’n zin, maar na veel tips hier toch weer de moed gehad om het opnieuw te proberen.
Dit keer een UMI brisket van iets meer dan 3,5 kilo, getrimd en geïnjecteerd met het recept van Ewald:
Injectierecept brisket – Ewald
Daarna in de Dirty Cow rub van Meat Co. Lab gezet – erg lekker, maar volgende keer ga ik voor een eigen rub. Vervolgens een nachtje de koelkast in.
De volgende ochtend om 06:45 op de Kamado gelegd op 110°C, met 2 chunks kersenhout.
Tijdens de stall ingepakt in aluminiumfolie (butcher paper ligt nu definitief in de kliko
).
Bij 93°C kern voelde hij mooi zacht aan. Na 13 uur totaal was het resultaat top: heerlijk sappig en een mooie bark.
Resultaat was top !
Dit keer een UMI brisket van iets meer dan 3,5 kilo, getrimd en geïnjecteerd met het recept van Ewald:
Injectierecept brisket – Ewald
Daarna in de Dirty Cow rub van Meat Co. Lab gezet – erg lekker, maar volgende keer ga ik voor een eigen rub. Vervolgens een nachtje de koelkast in.
De volgende ochtend om 06:45 op de Kamado gelegd op 110°C, met 2 chunks kersenhout.
Tijdens de stall ingepakt in aluminiumfolie (butcher paper ligt nu definitief in de kliko

Bij 93°C kern voelde hij mooi zacht aan. Na 13 uur totaal was het resultaat top: heerlijk sappig en een mooie bark.
Resultaat was top !