- Berichten
- 865
Laatst in Amsterdam een heerlijk stukje brisket op en bedacht me toen dat ik dat nog nooit gemaakt had. Dus toen ik laatst weer eens vlees bestelde ook een stuk borst besteld.
Het vlees wat ik bestel komt altijd in grote stukken en is van Nederlandse koeien, daar begint dan ook de uitdaging dat heeft weinig intermusculair vet.
Na een weekje besterven vandaag aan het trimmen gegaan. Het stuk heeft ook het vlees tussen de ribben er nog aan zitten en daar zit een vlies en dikke laag vet tussen (en het hangt half los) dus dit ook maar verwijderd. Hier kan ik nog wel een stoof van maken).
Nu komt wel de uitdaging, het overgebleven stuk is erg dun, zeker aan de kanten nog geen cm. Heb al wel bouillon staan om te injecteren maar misschien moet ik ook maar stukken dubbelvouwen.
Wordt vervolgd, advies is welkom.
Het vlees wat ik bestel komt altijd in grote stukken en is van Nederlandse koeien, daar begint dan ook de uitdaging dat heeft weinig intermusculair vet.
Na een weekje besterven vandaag aan het trimmen gegaan. Het stuk heeft ook het vlees tussen de ribben er nog aan zitten en daar zit een vlies en dikke laag vet tussen (en het hangt half los) dus dit ook maar verwijderd. Hier kan ik nog wel een stoof van maken).
Nu komt wel de uitdaging, het overgebleven stuk is erg dun, zeker aan de kanten nog geen cm. Heb al wel bouillon staan om te injecteren maar misschien moet ik ook maar stukken dubbelvouwen.
Wordt vervolgd, advies is welkom.