BasBQ
Beef en Steak

Bresaola in the making

NielsNH

Vuurmaker
Berichten
77
Hallo iedereen,

ik kreeg ineens zin om bresaola te maken, dus ben ik een stuk ossenhaas gaan halen. Daarnet met wat kruiden en colorozozout ingesmeerd en vacuüm getrokken. Daarna de koeling in. Nu vroeg ik mij af hoe lang ik het stuk eigenlijk moet pekelen. Ik lees her en der een week of twee, dat was mijn initieel idee. Mag langer ook? Het gaat over een stuk van 870 gram.

BF702F34-3195-4A12-B5B6-F4E83BB9FD9F.jpeg


8A6817FA-6E69-4E56-AD9E-DC86D0F8D365.jpeg
 
Vuistregel: 3-6 weken zouttijd (uit 'Over charcuterie). De mijne is net klaar, ik heb hem ruim drie weken laten liggen. Je kunt in principe nooit overzouten als je het zout precies afgemeten hebt.
 
Ik heb voor 870 gram vlees 22 gram colorozo gebruikt. Dus de verhouding is in orde.

Nu nog wachten op de membraanzakken van Umai voor het tweede deel binnen enkele weken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan