- Berichten
- 752
Ik heb al een aantal jaren een droogkast (zelfbouw), maar nooit de tijd genomen om een stukje te plaatsen. Bij deze.
Begin september een mooi stuk runderhaas gekocht bij Sligro en deze in twee stukken verdeeld en gepekeld volgens het recept voor Bresaolo uit "Over charcuterie". Gewicht was een kleine 2500 gr. meen ik.
Vacuüm getrokken en deze drie weken in de koelkast laten liggen. Vervolgens in een zakeind gestopt. Omdat ik niet helemaal tevreden was over de vorm, heb ik er nog een rolladenet omheen gedaan.
Hier zie je de vorm waar ik niet helemaal tevreden over was.
En hier met rolladenet
Vervolgens heb ik ze in de droogkast gehangen. Na een week kwam ik er achter dat er geen stroom in kast zelf zat; de luchtbevochtiger en de warmtelamp deden het dus niet. De meters gaven wel de juiste temperatuur en vochtigheid aan. Omdat ikzelf niet echt technisch ben heb ik ze maar in de meterkast gehangen. Daar hebben ze zo'n drie weken gehangen en gisteren heb ik ze er uit gehaald (38% gewichtsverlies).
Hij voelde erg hard aan en was bang dat ie was mislukt. Maar ik vind hem perfect! Gelijk maar een halve weggesneden en uitgedeeld onder mn Crossfit-maatjes (want geen vet, wel veel eiwitten).
Hieronder een foto van mijn droogkast en een oude foto met inhoud:
Hier een foto van januari 2022 met duck prosciutto, coppa en pancetta
Begin september een mooi stuk runderhaas gekocht bij Sligro en deze in twee stukken verdeeld en gepekeld volgens het recept voor Bresaolo uit "Over charcuterie". Gewicht was een kleine 2500 gr. meen ik.
Vacuüm getrokken en deze drie weken in de koelkast laten liggen. Vervolgens in een zakeind gestopt. Omdat ik niet helemaal tevreden was over de vorm, heb ik er nog een rolladenet omheen gedaan.
Hier zie je de vorm waar ik niet helemaal tevreden over was.
En hier met rolladenet
Vervolgens heb ik ze in de droogkast gehangen. Na een week kwam ik er achter dat er geen stroom in kast zelf zat; de luchtbevochtiger en de warmtelamp deden het dus niet. De meters gaven wel de juiste temperatuur en vochtigheid aan. Omdat ikzelf niet echt technisch ben heb ik ze maar in de meterkast gehangen. Daar hebben ze zo'n drie weken gehangen en gisteren heb ik ze er uit gehaald (38% gewichtsverlies).
Hij voelde erg hard aan en was bang dat ie was mislukt. Maar ik vind hem perfect! Gelijk maar een halve weggesneden en uitgedeeld onder mn Crossfit-maatjes (want geen vet, wel veel eiwitten).
Hieronder een foto van mijn droogkast en een oude foto met inhoud:
Hier een foto van januari 2022 met duck prosciutto, coppa en pancetta