- Berichten
- 59
Gisteren was een mooie dag om eens de smoker te gebruiken waarvoor hij gemaakt is, ik had een mooie Boston Butt van 2,9 kg uitgekozen om te roken en een lekkere pull pork te maken voor de
badge.
Avond van te voren de Boston Butt met een beetje mosterd als binder goed in de The Basterd Lucifer’s Delight rub gezet en in de koelkast gezet.
De volgende dag begon het al vroeg om een uur of 9 om de bbq aan steken aangezien het wel enige zou gaan duren voordat het vlees klaar zou zijn.
Voor deze sessie wou ik uitkomen op 135 graden zodat ik er geen nachtwerk van hoefden te maken maar het is echt werken om de smoker mooi op temperatuur te houden.
Op het begin was ik echt nog aan het stoeien met formaat hout, deurtje open, deurtje dicht en damper bij stellen maar gaande de dag lukte het mij steeds beter om hem op temperatuur te houden maar het is echt heel wat anders dan de kamado!
Aangezien hij nu toch aanstaat meteen maar een paar kipfilets gerookt lekker voor op brood!
Voor het avond eten ook nog maar een spareribs er bij gelegd want ik zit toch nog wel even bij de smoker.
Biertje voor de pitmaster want anders duurt het wachten ook maar zo lang!
Bij 72 graden mocht de Boston Butt mooi ingepakt worden met een beetje roomboter erbij.
En maar wachten…..
Om de Kamado Joe niet helemaal te verwaarlozen deze ook maar aangezet om met de spit lekker frieten te maken voor het avond eten.
Dan was daar eindelijk het moment na ongeveer 9,5 uur de temperatuur meter gaf 92 graden aan en de thermapen gleed er in als boter dus van de bqq af.
Het bot viel er bijna uit zo zacht was hij het pullen was dan ook een klusje van niks.
De feedback die ik hier thuis kreeg was dat dit de beste pulled pork was die ik tot op heden had gemaakt en daar doe ik het voor!

Avond van te voren de Boston Butt met een beetje mosterd als binder goed in de The Basterd Lucifer’s Delight rub gezet en in de koelkast gezet.
De volgende dag begon het al vroeg om een uur of 9 om de bbq aan steken aangezien het wel enige zou gaan duren voordat het vlees klaar zou zijn.
Voor deze sessie wou ik uitkomen op 135 graden zodat ik er geen nachtwerk van hoefden te maken maar het is echt werken om de smoker mooi op temperatuur te houden.
Op het begin was ik echt nog aan het stoeien met formaat hout, deurtje open, deurtje dicht en damper bij stellen maar gaande de dag lukte het mij steeds beter om hem op temperatuur te houden maar het is echt heel wat anders dan de kamado!
Aangezien hij nu toch aanstaat meteen maar een paar kipfilets gerookt lekker voor op brood!
Voor het avond eten ook nog maar een spareribs er bij gelegd want ik zit toch nog wel even bij de smoker.
Biertje voor de pitmaster want anders duurt het wachten ook maar zo lang!
Bij 72 graden mocht de Boston Butt mooi ingepakt worden met een beetje roomboter erbij.
En maar wachten…..
Om de Kamado Joe niet helemaal te verwaarlozen deze ook maar aangezet om met de spit lekker frieten te maken voor het avond eten.
Dan was daar eindelijk het moment na ongeveer 9,5 uur de temperatuur meter gaf 92 graden aan en de thermapen gleed er in als boter dus van de bqq af.
Het bot viel er bijna uit zo zacht was hij het pullen was dan ook een klusje van niks.
De feedback die ik hier thuis kreeg was dat dit de beste pulled pork was die ik tot op heden had gemaakt en daar doe ik het voor!
