- Berichten
- 202
Zo ook mijn eerste en meest simpele gerecht voor een stickertje
de BCC.
Vrijdag een biologische kip gehaald bij de AH, rub gemaakt van paprika poeder, gedroogde tomaat, peper en knoflook. Twee bloikken Leffe Blond je weet nooit of er een omdonderd. En gelukkig beschik ik over erg veel plastic handschoenen en folie en Sterillium. Iets wat ik aan mijn ziekenhuis opdracht heb over gehouden en mijn vrouw regelt uit het WKZ en permanent naast de kraan staat.
Bij BBQ-NL.com, geen vreemde, even gekeken hoe het moest. Dus afspoelen, droog deppen, invett binnen en buiten, droogdeppen, ribben, ook van binnen, in folie en de volgende de dag de BBQ aan. Eerst nadat hij op temperatuur was gekomen, 6 lams-rund Hamburgers erop, temp controleren of de Minion klopte en de sleuf van de OTP goed stond, daarna het rooster eraf, de Fantast en de IGrill Mini erin de een op 74 graden in de borst, en de ander op 82 graden in de poot, deksel erop en wachten.
En daarna eten. Sceptische schoonouders over droge kip, bla bla bla. Ik heb ze niet gehoord en mijn schoonmoeder heeft alle botten en karkassen afgekloven. Zegt genoeg.
Ik was heel even in Spanje waar je de gehele dag die Pollo's ziet draaien. En lekker......!!
Een succes dus en wat eenvoudig eigenlijk.
De foto's als bewijs.

Vrijdag een biologische kip gehaald bij de AH, rub gemaakt van paprika poeder, gedroogde tomaat, peper en knoflook. Twee bloikken Leffe Blond je weet nooit of er een omdonderd. En gelukkig beschik ik over erg veel plastic handschoenen en folie en Sterillium. Iets wat ik aan mijn ziekenhuis opdracht heb over gehouden en mijn vrouw regelt uit het WKZ en permanent naast de kraan staat.
Bij BBQ-NL.com, geen vreemde, even gekeken hoe het moest. Dus afspoelen, droog deppen, invett binnen en buiten, droogdeppen, ribben, ook van binnen, in folie en de volgende de dag de BBQ aan. Eerst nadat hij op temperatuur was gekomen, 6 lams-rund Hamburgers erop, temp controleren of de Minion klopte en de sleuf van de OTP goed stond, daarna het rooster eraf, de Fantast en de IGrill Mini erin de een op 74 graden in de borst, en de ander op 82 graden in de poot, deksel erop en wachten.
En daarna eten. Sceptische schoonouders over droge kip, bla bla bla. Ik heb ze niet gehoord en mijn schoonmoeder heeft alle botten en karkassen afgekloven. Zegt genoeg.
Ik was heel even in Spanje waar je de gehele dag die Pollo's ziet draaien. En lekker......!!
Een succes dus en wat eenvoudig eigenlijk.
De foto's als bewijs.












