- Berichten
- 5.099
Tijdsduur; 5 h
6 Personen
Ingrediënten
Vlees
- 1,5 kg riblappen
- 150 gr gerookte spekblokjes
- 2 winterpenen
- 4 á 6 sjalotten
- 1 á 2 ui
- 4 tenen knoflook
- 250 gr. Kastanje champignons
- 4 el Zilveruitjes
- Takjes tijm
- Takjes rozemarijn
- Handje 4 seizoenen peperkorrels
- 4 laurierbladeren
- 1 bouillonblokje
- PeZo
- 500 ml rode wijn (volle Bourgogne Pinot Noir)
- Heet water
- 2 Blikjes tomatenpuree
- Olijfolie
Zet de DO indirect erop om voor te warmen.
Bereidingswijze
Keuken:
- Bak de tomatenpuree ff op.
- Snij alle groenten tot blokjes.; Kneus de knoflook teentjes
- Leg de riblappen met daar tussen in wat uienringen en twee gekneusde teentjes knoflook in de rode wijn voor te marineren. Laat enkele uren staan.
- Haal vlees uit wijn. Dep droog. Bewaar het vocht.
- Leg de riblappen boven direct vuur om aan te zetten. 1 á 2 min per kant
- Haal eraf en snij in blokjes van 3x3 cm
Dutch oven fase 1: DO direct vuur
- Bak de spekjes even uit.
- Bak de ui, knoflook, wortel aan in het vet en/of de olie
- Voeg de kruiden toe en roer goed door.
- Voeg de spekjes weer toe
- Voeg de tomatenpuree toe, roer door en laat even bakken.
- Leg de stukjes riblab boven op de groenten.
- Giet de wijn van de marinade erbij. Eventueel een extra scheut wijn Breng aan de kook.
- Aanvullen met de heet water tot eea net onder staat.
Dutch oven fase 2: DO indirect
- Laat indirect lekker een paar uurtjes pruttelen. (3h). Pak na 2h het deksel eraf.
- Voeg na 3h de champignons en de zilveruitjes toe.
- Rustig verder laten pruttelen.
Als het vlees uit elkaar valt dan opdienen. Of laat afkoelen en verwarm het later weer rustig op. (in een voorverwarmde oven / ovenschaal 180 C voor 20 á 30 minuten)
Laatst bewerkt: