BasBQ
Beef en Steak

Boe, boe, kom maar op met die koe

 
 
 

ReneR

Gemarineerd
Berichten
2.395
Vandaag de brisket alvast ge?njecteerd volgens de handleiding van Noskos (wat zou ik zonder hem moeten... :) ) en in de zip-bag in de koelkast gelegd, vanavond in de rub en morgen..... boe, boe, kom maar op met die koe

IMG_22881_zps9be076be.jpg


IMG_22891_zpsb9f81c40.jpg


IMG_22901_zps465d44ee.jpg


IMG_22911_zps05de573e.jpg
 
Welke rub ga je nemen?
Succes, we volgen het graag!
 
Succes.

Ik zou de volgende keer wel even de vlies er van af halen, dan trekt de rub er beter in.
 
Ben benieuwd !! Ik ga hem binnenkort ook maken dus ik volg :D
 
MarBQ zei:
Ben benieuwd !! Ik ga hem binnenkort ook maken dus ik volg :D
Je Marco, je zult de big three ook moeten compleet maken  :)
Ik heb ooit een hele uitgebreide beschrijving gemaakt in een draadje...heeft Emiel ook als leidraad genomen, vond hij handig...
 
RedFox zei:
Welke rub ga je nemen?
Succes, we volgen het graag!

Zoals hij op de site van Noskos staat, de Brisket Slather (vrij naar Big Bob Gibson)
 
RedFox zei:
MarBQ zei:
Ben benieuwd !! Ik ga hem binnenkort ook maken dus ik volg :D
Je Marco, je zult de big three ook moeten compleet maken  :)
Ik heb ooit een hele uitgebreide beschrijving gemaakt in een draadje...heeft Emiel ook als leidraad genomen, vond hij handig...
Op beide punten ja :D
 
Thanx Geert ;)
 
Succes! Het is wel een heel smalle brisket.
 
ik hoop dat ik mijn knorretje krijg vandaag dan is mij volgende de koe! ik ga dit volgen! succes!
 
Waar heb je die vandaan? Hij is wat Frits al zei aan de smalle kant!
 
Ik ben niet de specialist, maar bij de eerste foto dacht ik dat vet wat rechts boven het vlees in gaat, zou ik verwijderen. Heb jij dat ook gedaan en aan de guru's is dit correct dat ik dit weg zou halen?
 
Het vet rechtsboven is de scheiding tussen point en flat. Dat haal je normaal weg want daar gebeurd nagenoeg niets mee tijdens het bereiden. De vetlaag die onderop zit had ik zelf dunner gemaakt, niet eraf maar wel een stuk terug getrimd.
Kijk ook even hoe de draad loopt, als ik het goed zie op de tweede foto in de breedte van het vlees, dus moet je straks je plakken in de lengte snijden anders is het mega taai. En ik zou ook de vliezen hebben verwijderd.
 
Bedankt voor de adviezen!
De vetlaag is verder weg gesneden en het vlies is verwijderd.
Meteen de rub erop gezet, morgen gaat hij verwarmd worden, ik ben benieuwd :)
 
Succes!
 
noskos zei:
Waar heb je die vandaan? Hij is wat Frits al zei aan de smalle kant!

Ik heb deze bij de slachter vandaan en aangezien deze op kleine schaal slacht, dat wil zeggen naar behoefte, had hij op dit moment geen andere brisket.
Volgende keer 2 tot 3 dagen eerder bestellen dan kan ik "de eigenaresse" nog naar binnen zien lopen.....
 
En de brisket ligt erop, laat nu de zon maar gaan schijnen B-)

IMG_23021_zps73b37738.jpg


Is dit nu roken????

IMG_23001_zpse1d9caad.jpg


En tot op heden blijven de ramen van de buren gewoon open....zouden ze er aan gaan wennen, hahahahahaha
 
Als het lekker ruikt (en ik weet zeker dat het dat doet) zou ik ook mijn ramen niet dicht doen! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat ;-)
 
I love it when a plan comes together

IMG_23031_zps79e3524a.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan