Beef en Steak

Bobby Flay’s zalm op een cederhouten plankje

Michel2

Kooltjesharker
Berichten
122
Ook hier de Bobby Flay’s zalm op een cederhouten plankje gemaakt. Na de SpareRibs van gisteren nu even een snel maar lekker recept.

Recept volgens: https://www.bbq-nl.com/bobby-flays-zalm/

2430F4F8-5774-49B6-9179-2F420C78D63C.jpeg

Net voordat het op de BGE gaat.

CE400D3A-F03A-4C12-942F-EB6FAB2E2116.jpeg

met aardappeltjes

AF4606B5-6BCF-4D9D-800D-17C0664AE7C0.jpeg

Ook nu maar even alles uit handen gegeven

FDE1B9D2-AEEF-4DEE-9D5A-7A1F88089830.jpeg

En klaar.

Wat heeft dit goed gesmaakt en is zeker een blijvertje. Ook dankzij de mooi plankjes!
 
Nice.
Zalm op deze manier Is super lekker
 
Zalmmmm bij ons lusten ze dat helaas allemaal.... haha

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
lijkt alsof het plankje wat meer hitte mocht hebben..
had je hem wel boven het directe vuur of nog een deflector er tussen?
Heeft het plankje wel gerookt?
Of zie ik het gewoon helemaal verkeerd.. :)

Het heeft in ieder geval gesmaakt, en daar gaat t om.
Ook hier een groot favoriet bij vrouw en schoonouders.
 
Had je dat plankje geweekt? Want ziet er zo droog uit?
Plankje heeft minimaal 2 uur onder water gestaan en daarna direct boven het vuur. Omdat het rooster wat hoger ligt lijkt het hout onaangetast. Niet erg, kan ik hem nog eens gebruiken :).

Plankjes komen van @Frits dus die kan wellicht meer over de kwaliteit/type hout zeggen.
 
Plankje heeft minimaal 2 uur onder water gestaan en daarna direct boven het vuur. Omdat het rooster wat hoger ligt lijkt het hout onaangetast. Niet erg, kan ik hem nog eens gebruiken :).

Plankjes komen van @Frits dus die kan wellicht meer over de kwaliteit/type hout zeggen.
Ik heb ze ook liggen, maar heb er nog nooit eentje gebruikt
 
Lekkere zalm ik week de plankjes niet meer
Leg de plankjes zelf al eerst op de Bbq als het rookt gaat de zalm erop


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Plankjes komen van @Frits dus die kan wellicht meer over de kwaliteit/type hout zeggen.
Dat zijn de allerbeste van de beste.
Omdat er zo veel zalm op wordt gemaakt is dat eigenlijk een begrip geworden..
Het gezegde "Het neusje van de zalm" komt indirect ook van de plankjes van @Frits heb ik ooit gelezen.

Probeer ook een keer de ballen van Frits, smullen!
 
Heerlijk deze zalm. Die zou ik iedere week wel kunnen eten. Volgende keer je rooster wel op de lage stand leggen. Dat werkt nog mooier. Ik heb ook beide geprobeerd op mijn ei. Maar op de hoge stand vond ik dat de rooksmaak wat achter bleef. Ook karameliseerd de suiker dan beter op de lage stand.
 
Terug
Bovenaan Onderaan