BasBQ
Beef en Steak

Bloemstuk .. denk ik

NielsG

Sprokkelaar
Berichten
48
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn collega een picanha stuk vlees.  Alleen zat er geen vet op. Achteraf blijkt t een bloemstuk te zijn.

Maakt niet uit ! Is ruim een kilo en morgen gaat ie op de 57er.

Ik heb hem wel ik de Rub gezet en dus niet alleen met peper en zout.  ( heb teveel kruiden ingekocht )

Kerntemp van 50 aanhouden neem ik aan. Maar ik heb 1 vraag.  Q op 120. 160 of 180 graden?  Uitkaard heer afgerillen neem ik aan.

f5d842b74ce2f4668ba4ed5061c48858.jpg


e54f20cd44274be1a044856bc9494516.jpg


5465c91e6f3b746782dbdf71120070dd.jpg


203ee465fc36db521e7431e596645582.jpg

 
Ik laat het bij picanha op 107 indirect op de gewenste temperatuur komen, dan eraf, Q opstoken en op standje 'inferno' affakkelen.
 
Mag ik dit bloemstuk behandelen als een picanha dan?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
56f7cd213204afe21d82964715894535.jpg


3ab25237b1915b7eefb9a6e3bcdf5774.jpg


6d369bd3a6425a0a578091f9da41e783.jpg


72b61106e185ff7dc7c0fd754626822d.jpg


b90ae899f1f0bc08a19c60adc5a06649.jpg



Was best lekker. Uiteindelijk op 140 graden in de weber met appel hout. ( ik persoonlijk vond die rooksmaak niet lekker )
 
Ziet er wel lekker uit
 
Dat zier er goed uit structuur lijkt niet picanha, meer op bavette :) dus een bloemstuk lees ik
 
Terug
Bovenaan Onderaan