- Berichten
- 209
Zo af en toe eens iets nieuws proberen kan geweldige dingen opleveren. Toen ik opzoek was naar een recept van Duitse kaasbroodjes kwam ik de bloemkoolburger tegen. Dat leek me nou net iets voor de fotowedstrijd.
Even een bloemkool gescoord en kort gekookt.
Daarna een uitje gesnipperd en gepureerd
Dan alles in de pan en de kruiden, Paneermeel en Bloem erbij. Nog een eitje dat het wat beter bind en kneden maar
Dan een flinke lepel in de hamburgerpers en mooie schijfjes maken. De koelkast in en laten opstijven
Intussen de broodjes in de oven bakken
Het opstijven van de burgers leek geen succes, het leek of de burgers net zo zacht waren als voor ze een uur koelkast in gingen dus ook maar even een paar in de vriezer gelegd.
Het vertrouwen dat de burgers op het rooster zouden blijven liggen was er niet. Dus eerst een proberen. Kijken of ik er een mooie krokante korst op kan zetten voordat ie wegzakt. Dus eerst even vol boven de kolen.
Geen succes nummer, rooster even schoonkrabben en een pannetje erbij gepakt
Eigenwijs als ik ben, de burger uit de vriezer toch nog op het rooster proberen
Maar ook daar ging het niet helemaal zoals ik het in gedachten had. Enigzins het gevoel dat murphy zometeen zijn wet komt uitleggen maar stug en koppig als ik ben nog even doorzetten. Vrouw en kinderen zaten al aan de knaks dus de druk om te presteren was er al af.
Alles weer een beetje opgepoetst en schoongekrabt, de pan er weer op.
Door het getob, gevloek en gekloot geen foto's meer geknipt.
Maar nadat de pan, na lang wachten en veel geduld, een korst op de burger had gezet, het in zijn geheel om kunnen draaien. Ook de andere kant van een korst voorzien en met lichte crematie sporen naar het broodje begeleid.
Kom ik g*dmiljaar erachter dat de sla of iets wat er op lijkt op was. Alsmede de komkommer en tomaat.
Gelukkig hing er in de moestuin nog een verdwaalde rijpe tomaat, plakje Augurk erbij. Wat saus en we hebben een karig belegd broodje
Na een hoopvolle eerste hap kwam er een rare beleving. Het was niet vies, maar ik heb wel eens betere dingen gegeten. De structuur was niet wat ik ervan verwachte. Die was er gewoonweg niet.
Zo af en toe iets nieuws proberen kan geweldige dingen opleveren, maar... soms ook niet.
Voor de gene die het ook wil proberen, hier het Recept. Succes!
Even een bloemkool gescoord en kort gekookt.
Daarna een uitje gesnipperd en gepureerd
Dan alles in de pan en de kruiden, Paneermeel en Bloem erbij. Nog een eitje dat het wat beter bind en kneden maar
Dan een flinke lepel in de hamburgerpers en mooie schijfjes maken. De koelkast in en laten opstijven
Intussen de broodjes in de oven bakken
Het opstijven van de burgers leek geen succes, het leek of de burgers net zo zacht waren als voor ze een uur koelkast in gingen dus ook maar even een paar in de vriezer gelegd.
Het vertrouwen dat de burgers op het rooster zouden blijven liggen was er niet. Dus eerst een proberen. Kijken of ik er een mooie krokante korst op kan zetten voordat ie wegzakt. Dus eerst even vol boven de kolen.
Geen succes nummer, rooster even schoonkrabben en een pannetje erbij gepakt
Eigenwijs als ik ben, de burger uit de vriezer toch nog op het rooster proberen
Maar ook daar ging het niet helemaal zoals ik het in gedachten had. Enigzins het gevoel dat murphy zometeen zijn wet komt uitleggen maar stug en koppig als ik ben nog even doorzetten. Vrouw en kinderen zaten al aan de knaks dus de druk om te presteren was er al af.
Alles weer een beetje opgepoetst en schoongekrabt, de pan er weer op.
Door het getob, gevloek en gekloot geen foto's meer geknipt.
Maar nadat de pan, na lang wachten en veel geduld, een korst op de burger had gezet, het in zijn geheel om kunnen draaien. Ook de andere kant van een korst voorzien en met lichte crematie sporen naar het broodje begeleid.
Kom ik g*dmiljaar erachter dat de sla of iets wat er op lijkt op was. Alsmede de komkommer en tomaat.
Gelukkig hing er in de moestuin nog een verdwaalde rijpe tomaat, plakje Augurk erbij. Wat saus en we hebben een karig belegd broodje
Na een hoopvolle eerste hap kwam er een rare beleving. Het was niet vies, maar ik heb wel eens betere dingen gegeten. De structuur was niet wat ik ervan verwachte. Die was er gewoonweg niet.
Zo af en toe iets nieuws proberen kan geweldige dingen opleveren, maar... soms ook niet.
Voor de gene die het ook wil proberen, hier het Recept. Succes!