VonJot
Sprokkelaar
- Berichten
- 35
Voor de liefhebbers van varkensvlees en groenten... B-). Bloemkoolbom van de Q.
Ingredi?nten (voor 4 personen):
1 bloemkooltje (niet te groot!)
1 kilootje gehakt naar keuze
200-250 gram baconspek
eventueel wat cheddar kaas
Kruiden / specerijen naar eigen keuze
BBQ-saus naar eigen keuze
Bereiding:
Men neme het bloemkooltje, kook deze 5 minuten voor en schrik hem dan af onder koud water zodat hij niet doorgaart. Het gehakt kruiden zoals je zelf wilt. Eitje erdoor, en wat paneermeel of beschuitkruim, en dan mengen maar tot de gehakt stevig is, maar nog een klein beetje plakt.
Bekleed de bloemkool geheel met het gehakt; druk het er stevig in zodat het blijft zitten. Wil je de cheddar gebruiken, leg die dan eerst op de bloemkool voor je het gehakt eromheen drapeert.
Maak een matje van het baconspek (gebruik 3/4 van het spek hiervoor), groot genoeg om de hele bol mee te kunnen bekleden.
Nu komt de kunst om de bol gehakt met inhoud op de spekmat te leggen, en hem aan de onderkant goed dicht te vouwen. Gebruik dan de rest van het spek om de bol wat te verstevigen.
Q'en
Verwarm de Q voor op 180 graden. Plaats de bloemkoolbom (al dan niet op een bakplaat) indirect op de Q, en laat hem 60-75 minuten lekker doorgaren op 180 graden. Gebruik je een thermometer? dan de probe midden in de bloemkool laten landen, iets boven het midden. Zodra de core een graad of 65-70 is zal de bloemkool nog een lekkere bite hebben, dus gewoon niet te snel gaan. Als je wilt na een uurtje insmeren met Q-saus; in dit geval heb ik voor de zoete Sweet Baby Ray's Honey based gekozen.
De plaatjes:
EET SMAKELIJK!