- Berichten
- 112
Wilde weer eens spareribs op de Q maken. Niet eerder op een kamado gedaan. Zelfde riedeltje met de 3-2-1-methode, jullie kennen 'm wel. Op 120 °C met wat blokjes kersenhout. In plaats van het gangbare rubje heb ik de Blues Hogs Sweet & Savory gebruikt. Zoet met een beetje hartig. Aan het eind afgelakt met Noskos' BBQ-saus. De volgende keer ga ik Sweet Baby Ray's proberen, want ik vond de afgelakte spareribs in combinatie met de Blues Hogs te zoet smaken. Aangezien mijn vrouw vegetarisch is, waren de spareribs van iets meer dan 1 kg voor mij alleen. Wat een straf. Voor morgen nog wat op een pistoletje bewaard.
Na 3 uurtjes:
Inpakken maar:
Daarna half uurtje opdrogen:
Zo'n dertig minuutjes in de lak:
Resultaat:
Verrukkelijk:
Morgen nog een keer, alleen dan anders:
Na 3 uurtjes:
Inpakken maar:
Daarna half uurtje opdrogen:
Zo'n dertig minuutjes in de lak:
Resultaat:
Verrukkelijk:
Morgen nog een keer, alleen dan anders: