Beef en Steak

Blauwtje Varken Spareribs

 

MacMarty89

Kooltjesharker
Berichten
112
Wilde weer eens spareribs op de Q maken. Niet eerder op een kamado gedaan. Zelfde riedeltje met de 3-2-1-methode, jullie kennen 'm wel. Op 120 °C met wat blokjes kersenhout. In plaats van het gangbare rubje heb ik de Blues Hogs Sweet & Savory gebruikt. Zoet met een beetje hartig. Aan het eind afgelakt met Noskos' BBQ-saus. De volgende keer ga ik Sweet Baby Ray's proberen, want ik vond de afgelakte spareribs in combinatie met de Blues Hogs te zoet smaken. Aangezien mijn vrouw vegetarisch is, waren de spareribs van iets meer dan 1 kg voor mij alleen. Wat een straf. Voor morgen nog wat op een pistoletje bewaard.

IMG_4946.jpeg
IMG_4947.jpeg


Na 3 uurtjes:

IMG_4950.jpeg


Inpakken maar:

IMG_4951.jpeg


Daarna half uurtje opdrogen:

IMG_4953.jpeg


Zo'n dertig minuutjes in de lak:

IMG_4954.jpeg


Resultaat:

IMG_4955.jpeg


Verrukkelijk:

IMG_4956.jpeg


Morgen nog een keer, alleen dan anders:

IMG_4957.jpeg
 
Het is even werk maar dan heb je ook wat.......
Water loopt me uit de mond... :love:
 
Zo wat een joekel, lekker zeg.
 
Wat lekker. Ja het is een straf als de CEO vegetariër is. 🤣🤣
 
Terug
Bovenaan Onderaan