Hoi,
even een kort verslagje van ons weekend in Oostende... Een selectie foto's komt later deze week.
We zijn met het team gearriveerd op vrijdag in de namiddag en konden meteen onze plek beginnen inrichten. Omwille van veiligheid waren er geen eigen tenten toegelaten, enkel die van de organisatie (verankerd met blokken van 200kg). En die tenten van 5mx5m stonden allemaal keurig opgebouwd klaar op de zeedijk. Voor elk team was er een ruimte van 5mx10m voorzien, dus je had nog eens 25m? om buiten te BBQ'en, want dat mocht absoluut niet in de tent.
Na opbouw zag het er bij ons zo uit :
Vrijdagavond dus al dadelijk BBQ gehouden met zicht op zee
en een feestje gebouwd met de buren van de BBCats dat toch wel weer wat uitgelopen is
Zaterdag was een totaal uitgeregende dag, maar we hadden al een stuk Boston Butt van Livar opgelegd vrijdag en dat gewoon verkocht aan voorbijgangers die op de geur afkwamen. Zo hebben we toch een beetje kosten extra kunnen recupereren. Voor de rest werd de dag gevuld met voorbereidingen voor zondag.
Zondag, wedstrijddag ! En de eerste bezoeker aan onze tent was Frits ! Het was nog wat vroeg voor Gin Tonic, dus hebben we het maar op koffie gehouden. Langzaamaan kwam het hele team binnengedruppeld en begon onze keuken te draaien. Er werd pork gepulled dat het een lieve lust was, tussen 11u en 16u verkochten we onze hele voorraad van 44kg en dus konden we "uitverkocht" ophangen.
Onze gerechten voor de wedstrijd gingen ondertussen aan een strak tempo naar de jury, meestal met het "Chocolat?" nummer van de BBCats wel ergens op de achtergrond.
En zo zijn er ineens weer 5 uren voorbij en konden we eindelijk tijd maken voor de gasten en vrienden die zich rond onze tent aan het verzamelen waren.
Om 18u was het dan tijd voor de prijsuitreiking. Net zoals vorig jaar hadden we totaal geen verwachtingen en net zoals vorig jaar halen we het podium met het gerecht waar we dat het minst mee verwacht hadden : 2de plaats kip ! Het stelt natuurlijk niet zo heel erg veel voor, maar we hebben toch weer een trofee voor in de kast en als je weet dat we vorig jaar met Kip zo goed als laatste ge?indigd waren, dan zijn we zelf heel erg blij met het resultaat.
In de totale rangschikking eindigden we mooi in het midden met een 18de plaats op 36 teams (15de plaats Belgisch, 3 buitenlandse teams voor ons). Ook daar zijn we heel erg blij mee, want we zijn een 100% amateur-team, zonder echte kok of tv-patissier
.
Wat ons vooral bijblijft is de vriendschap, zoals team smaakmakers die ons in volle wedstrijd nog even snel kwamen uitleggen hoe we het verkenskroontje best zouden opkuisen en versnijden, de lol met de BBCats en het uitwissen van allerlei smakelijke drankjes en hapjes, en dat team Unilever met een sterrenkok in het team achter ons ge?indigd is (dat moest er even uit)
Qua organisatie : TOP ! Alles was tot in de puntjes geregeld voor de teams, zeer vlotte administratieve afhandeling, goede bewaking, extra dresseertafels aan de afgifte bij de jury,...
De jurering : mag in mijn ogen nog wat transparanter worden, zoals bij KCBS waar je kan zien wat elk jurylid dat jouw gerechten gejureerd heeft van punten gegeven heeft. Nu krijg je enkel de totaalscore te zien, je ziet dus niet waar het mis gelopen is of waar je juist extra goed op gescoord hebt. Dat zou er nog moeten komen en dan verhoog je ook de kwaliteit van de teams voor een volgende deelname. Het enige wat een beetje bizar was, waren de "extra categori?n", de prijzen van de sponsors met andere woorden. Niemand die wist dat je daar juist voor moest doen...
En voor de volledigheid nog de uitslag :
1. VZW Hertals (de organisatoren van het Kempisch Kampioenschap)
2. Wettels on Fire
3. Five Q
BBQ+, de winnaar van vorig jaar, eindigde dit jaar in de onderste regionen...
Dat was het korte verslagje, en zoals gezegd komen de foto's in de loop van deze week !
Greetz,
Kurre