Hallo,
Zojuist aangemeld op het forum (zie even voorstellen). Het leek me leuk om direct mijn huidige projectje met jullie te delen. Voor de jaarwisseling lijkt het me leuk om een schaal bitterballen van huisgerookte ham op tafel te toveren. Ik heb een hamschijf van zo'n 600 gram als uitgangspunt genomen. Deze heb ik vanavond geïnjecteerd met een zoutoplossing. Morgenavond ga ik de hamschijf roken op de bbq om hem dan, dezelfde avond of de avond erop te verwerken in de ragout.
Ik heb voor de zoutoplossing gebruik gemaakt van gewoon zout. Colorozozout was bij de groothandel alleen per 25 kg te krijgen. Dat was wat overdreven. Aangezien ik heb geïnjecteerd en kort pekel lijkt me dit geen probleem. Loop ik met de houdbaarheid van de bitterballen in de vriezer nog risico?
Zojuist aangemeld op het forum (zie even voorstellen). Het leek me leuk om direct mijn huidige projectje met jullie te delen. Voor de jaarwisseling lijkt het me leuk om een schaal bitterballen van huisgerookte ham op tafel te toveren. Ik heb een hamschijf van zo'n 600 gram als uitgangspunt genomen. Deze heb ik vanavond geïnjecteerd met een zoutoplossing. Morgenavond ga ik de hamschijf roken op de bbq om hem dan, dezelfde avond of de avond erop te verwerken in de ragout.
Ik heb voor de zoutoplossing gebruik gemaakt van gewoon zout. Colorozozout was bij de groothandel alleen per 25 kg te krijgen. Dat was wat overdreven. Aangezien ik heb geïnjecteerd en kort pekel lijkt me dit geen probleem. Loop ik met de houdbaarheid van de bitterballen in de vriezer nog risico?