Vandaag voor het eerst gebruikt: 22 briketten in een startertje (van Ecobrasa), wokkel er onder en gaan.Wat me opviel: in het begin ruiken ze best wel (en niet heel lekker), maar daarna niet meer. Ik heb ze in een indirecte opzet gedaan, omdat ik een beenhammetje ging doen (ja, alweer, ze waren in de aanbieding, dus waarom niet) maar eerst nog even wat gietijzer gedaan (nog nooit gedaan, dus die pannetjes van de Action waren het testslachtoffer). De barbecue is een Weber 47cm compact.
In eerste instantie: mooi naar de 165, bleef daar een tijdje, toen geknepen en liep het langzaam terug naar de 155. Pannetjes er af, rookhout er op, lekbak en ham er op en dat was één en al ellende: het kwam nauwelijks meer boven de 120 uit, zelfs met de schuiven open. Zelfs toen ik brandstof toevoegde bleef het zo rond de 120. Pas toen ik wat as verwijderde en de briketten iets verspreidde ging de temperatuur weer richting de 140.
Nu sta ik niet bekend om mijn perfect temperatuurbeheersing (ik weet niet of de barbecue warmte lekt, ik gewoon niet met de luchtschuiven overweg kan of te weinig briketten heb gebruikt), maar dit was toch wel een beetje een domper. Maar het zou me niet verbazen als de as van de briketten ze gewoon verstikt.