BasBQ
Beef en Steak

Big Burgers (en BCC)

 

bladerunner

Pitmaster
Berichten
731
Hi allemaal

Vorige week vrijdag was t prachtig weer en verjaardag dochter gevierd met BIg Burgers en Beercan Chicken.
De beercan chicken eerst gedaan en daarna de burgers.

De beercan chicken was nu de tweede run voor mij. H???l stuk lekkerder, veel positief geluid van de gasten, dus geslaagd.

Anders gedaan: Vleugeltjes een reep alufolie gegeven, dit was een hele goede tip, nu konden we die ook lekker opeten!
Ik heb minder geknepen met zuurstof.
De kip stond onder de ventilatieopening.
Veel minder gekeken, en met 1 uur 20 minuten eraf gehaald. De temperatuur van Borst en Dij had ik genoteerd en daar zat het net iets boven, niet veel.
Ingepakt in folie. 10 minuten gerust.
Daarna in stukken gesneden en geserveerd met de salade en aardappels.

De voorbereiding was gelijk als die van de eerste keer.
24 uur van tevoren insmeren met olie vermengd met rozemarijn en tijm en teentje knoflook.
Inrubben met de santamaria BCC kruiden.
Onder de huid gedaan dat was ook erg lekker, idd! Dat is wel een must, want vorige keer niet gedaan.... Even lastig maar zoveel lekkerder.

Gewoon Heineken erin gegoten in de houder. restantje gebruikt om hout te weken.
Volgende keer eens hickory aanschaffen, want wat ik nu heb is niks bijzonders.

Burgers dan:
In de ochtend het gehakt gemixed met de Noskos kruidenmix, Pimp ya Burger Dust.
Alles aangehouden, behalve de pittige paprikapoeder en de worchestersaus, die waren ongemerkt opgeraakt. Todolijstje!
Dan maar meer gewone gerookte paprikapoeder en iets meer ketchup met jalapeno.

De burgers waren erg lekker, iedereen had een lekkere volle buik na afloop.

tot grills
enjoy de foto's

B-)
okPNWPN.jpg



c7fpdXa.jpg


3GhTFmd.jpg


JvCtwGa.jpg


RkXBZbr.jpg


y8caung.jpg


ktMsRVQ.jpg


fs5XAF7.jpg


LbJR4gG.jpg




HsEvrA4.jpg


8CpvHyW.jpg




Die aardappels is een simpel receptje van mijn dochter, en het kwam uit de oven.
Het zijn aardappels overgoten met olie en groene kruiden met knoflook, ieder plakje een stukje spek of ui er tussen en dan aan een stok rijgen,

tot de volgende run maar weer, zal niet lang meer duren hoop ik

mzzls

Marcel

 
Klinkt lekker,helaas doet de foto het (nog) niet...
 
Wat een gedoe met dat Imgur was ff rommelen, heb het eindelijk voor elkaar, idd hele grote foto's.
B-)
 
Kijk, dat klinkt niet alleen lekker, dat lust ik ook best wel :)
 
Yum!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Die aardappelen zien er ook heerlijk uit, die ga ik onthouden.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Die aardappels waren 1 p.p. en gingen 30 minuten de oven in.
Ui en spek plakje ertussen en insmeren met olie en wat groene kruiden, vermengd met teentje knoflook.
Temperatuur 170 graden.

Als ze eruit komen beetje grof zeezout erop.

smullen!

B-)
 
Thanks voor de fijne reacties.

groet

B-)
 
Ziet er goed uit daar kun je wel vol van worden  :)

En die aardappels vind ik ook een mooi idee
 
Tjal zei:
Lekker Hoor!
Goed gevulde BBQ

@ picosuma:
Weet je, dit was zo simpel, zo lekker, redelijk eenvoudig te doen en terwijl ik met de BCC bezig was enzomeer, gingen de aardappels de oven in. Deze waren eerder gaar, hadden we het idee met zo 35 minuten op 180 gr. geloof ik.
Hebben we ze afgedekt in een schaal met alufolie. Bleven goed op temperatuur.

@Tjal:
Thanks
even kijken of je ook iets leuks gepost hebt  ;-)

thanks B-)
 
bladerunner zei:
Wat een gedoe met dat Imgur was ff rommelen, heb het eindelijk voor elkaar, idd hele grote foto's.
B-)

Als je in je IMGUR album op de foto klikt die je wilt plaatsen komt er rechts een lijst met mogelijkheden, onder aan in de lijst kan je kiezen.
Kies voor "large Thumbnail", klik op Copy en plaats de foto daar waar hij naar toe moet, R muisknop en plakken.

Vc0ldrLl.jpg


Je krijgt dan dit formaat.
 
Heerlijk chickie en burgers, bijgerechten ook al top. Lekker!
 
Richard Soeteman zei:
Heerlijk chickie en burgers, bijgerechten ook al top. Lekker!

Dankjewel!

groet
Marcel B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan