BasBQ
Beef en Steak

Bierworst met een oosterse twist

Frank54

Kooltjesharker
Berichten
209





Bereiding grofweg volgens het recept van Noskos, echter met wat eigen probeersels :
de worstjes hebben eerst een paar uurtjes in een mix van Char-Sui en Red roasted gelegen.
Uien aangevuld met grof gesneden champignons en wat knoflook
Saus was gewone hamburger relish van de Lidl.
Puntpaprika's : gevuld met een mix van blue cheese, een fijn gehakt worstje, knof, slakruiden en omwikkeld met eigen bacon.
klinkt als een rare mix, maar heeft zeer goed gesmaakt ( niets over )
 
lekker hoor, schuif maar door
 
Bier en worst??? Schuif maar door!! 8)
 
Lekker man !
 
Met genoemde ingeredienten kun je volgens mij niet misgaan.........
 
Gaat die marinade de worst in?!?
 
Bierworst! Zie je veel te weinig hier...
 
dat ziet er lekker uit!
 
noskos zei:
Gaat die marinade de worst in?!?

Zal eerder andersom zijn. De zout concentratie in de worst zal hoger zijn dan in de marinade.
En worst deeg dat eenmaal tot rust en binding is gekomen neemt niet meer op.
Wel zul je een smaakje aan de buitenkant van de worst krijgen.
 
noskos zei:
Gaat die marinade de worst in?!?

nee, paar gaatjes in de worst geprikt en toen in de marinade gelegd.
de smaak was een beetje aanwezig, precies goed.
 
Bert zei:
noskos zei:
Gaat die marinade de worst in?!?

Zal eerder andersom zijn. De zout concentratie in de worst zal hoger zijn dan in de marinade.
En worst deeg dat eenmaal tot rust en binding is gekomen neemt niet meer op.
Wel zul je een smaakje aan de buitenkant van de worst krijgen.

Neemt de worst helemaal niets meer op als je er gaatjes in prikt??
 
MarBQ zei:
Neemt de worst helemaal niets meer op als je er gaatjes in prikt??

Je maakt om een worst te maken eerst een deeg met voldoende binding. Dan stop je het in een darm als het lukt zonder lucht.
Alles om de vleessappen en de smaak in de worst te houden.
En dan prik je er gaatjes in ???

Is hetzelfde als een nieuwe band op je fiets leggen om hem dan lek te prikken :'(
 
OK Bert, maar neemt de worst niets meer op??
Met ander woorden, ik weet dat het "worst vermoorden" is maar als ik simpele worsten koop,
Ala Lid'l, kan ik er dan een smaakje aan geven om ze in een marinade te leggen?? ::) :)
 
Opnemen zullen ze niet echt doen.
Je kunt ze wel een lekker gekruid knapperig velletje geven.
Of eerst even roken dan smaken ook lidl worstjes opeens heel anders.
 
MarBQ zei:
simpele worsten
Ala Lid'l, kan ik er dan een smaakje aan geven om ze in een marinade te leggen?? ::) :)

die dingen hebben opzichzelf al smaak genoeg.( zie  de  moeilijke woorden waslijst op verpakking )en zijn handig en hartig genoeg voor de snelle trek.
doe je er andere dingen ermee  dan kan je alleen maar verprutsen.
net als rookworst,die eet  je ALEEN  zo koud uit de verpakking ,of je maakt m eerst heet in gesloten verpakking om de volle smaak te proeven.
verder niks anders.


verder mooie verslag: vooral de foto s en de dingen anders dan worst.
en ja : over smaak valt eingelijk  ook niet te twisten .

 
Terug
Bovenaan Onderaan