BasBQ
Beef en Steak

Bieren en bikken avondje

Sander Wiessner

Sprokkelaar
Berichten
30
Gisteren was het dan eindelijk weer zover, een tweede editie van "bieren en biksels".
Het leeuwendeel vorig weekend geprobeerd en gedeeld, op deze na😁.
Voor het eerst "pulled turkey" gemaakt 🙃.
Een flinke kalkoendijfilet eerst in een droge rub (geïnspireerd op het recept van de bbqbastard) gemasseerd en even laten staan.
Twee flinke chunks kersenhout op de smoker en het kalkoentje op het rooster.
Na 3,5/4 uurtjes op 135/145°C ingepakt en twintig minuten laten rusten.
Gruwelijk voor herhaling vatbaar 👌

IMG_20220722_170234.jpg


IMG_20220722_183243.jpg


IMG_20220722_183231.jpg
 
Ziet er goed uit. Kalkoen zien we maar heel weinig hier op het forum. Toch eens iets mee gaan maken. TNX voor de inspiratie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan