Zo, eindelijk maar een keer BCC. Over de 50 en dan toch nog een stickertje willen?. Het is wat.
Een mooi scharrelkipje, bier en zo?n standaard gekocht.
Kip in de olijfolie en rub gezet en met citroensap besprenkeld. De kippenrub was van Vuur en Rook en heb ik aangevuld met meer paprika, grove zwarte ? en chipotle peper.
Het vel heb ik met mijn vingers zo veel mogelijk los gemaakt en een restje zelfgemaakte kruidenboter tussen vel en vlees gepropt. In de kip heb ik ananassalie gepropt. Ik ben gek op salie. Jammer dat het zo?n onderschat kruid is. Leuke en makkelijke tuinplant en zo lekker in de keuken!
De BBQ indirect ingericht en de temperatuur rond de 180 graden gaan opstoken. Beetje appelhout erbij. Daar moest het kipje even op wachten?.
De kip op de BBQ gezet en fluks even een bijgerecht gemaakt van de restjes van de dag ervoor. Gekookte halve krieltjes, wat tomaatjes, flink veel peper en wat uiringen bestrooit met geraspte jonge kaas in een schaaltje. Die zijn de laatste 20 minuten bij de kip gezet.
Na ruim een uur was alles klaar. De thermometer gaf 84 graden bij de poten aan. Het borststuk was helaas iets doorgeschoten naar de 80 graden en daardoor wat droog. De smaak maakte het helemaal goed en het velletje krokant. De aardappelschotel paste er goed bij.
De hond was heel braaf geweest en mocht de stukjes kraakbeen en wat velletjes.
Ik snap inmiddels dat de meerwaarde van het bier er niet is. Ik prop liever een citroen of mandarijn in de kip. Maar de standaard vind ik echt een handig hulpmiddel. Die zal ik zeker vaker gebruiken!
Een mooi scharrelkipje, bier en zo?n standaard gekocht.
Kip in de olijfolie en rub gezet en met citroensap besprenkeld. De kippenrub was van Vuur en Rook en heb ik aangevuld met meer paprika, grove zwarte ? en chipotle peper.
Het vel heb ik met mijn vingers zo veel mogelijk los gemaakt en een restje zelfgemaakte kruidenboter tussen vel en vlees gepropt. In de kip heb ik ananassalie gepropt. Ik ben gek op salie. Jammer dat het zo?n onderschat kruid is. Leuke en makkelijke tuinplant en zo lekker in de keuken!

De BBQ indirect ingericht en de temperatuur rond de 180 graden gaan opstoken. Beetje appelhout erbij. Daar moest het kipje even op wachten?.

De kip op de BBQ gezet en fluks even een bijgerecht gemaakt van de restjes van de dag ervoor. Gekookte halve krieltjes, wat tomaatjes, flink veel peper en wat uiringen bestrooit met geraspte jonge kaas in een schaaltje. Die zijn de laatste 20 minuten bij de kip gezet.

Na ruim een uur was alles klaar. De thermometer gaf 84 graden bij de poten aan. Het borststuk was helaas iets doorgeschoten naar de 80 graden en daardoor wat droog. De smaak maakte het helemaal goed en het velletje krokant. De aardappelschotel paste er goed bij.

De hond was heel braaf geweest en mocht de stukjes kraakbeen en wat velletjes.

Ik snap inmiddels dat de meerwaarde van het bier er niet is. Ik prop liever een citroen of mandarijn in de kip. Maar de standaard vind ik echt een handig hulpmiddel. Die zal ik zeker vaker gebruiken!