RaymondJ1985
Vuurmaker
- Berichten
- 52
Dag allen!
Vandaag de Motherload gemaakt op de BGE large. Komt uit het smokey goodness boek en is echt een calorierijke aanrader
Ik kwam er vandaag achter dat ik, ondanks het al best lang in bezit hebben van deze bbq, erachter ik het afstellen nog steeds niet goed in de vingers heb. En ik kan niet goed achterhalen waarom. Wellicht kunnen jullie me tot nieuwe inzichten brengen.
Ik wou uitkomen op 160 graden indirect. Ik begin altijd hetzelfde. Een volle bbq en drie aanmaak blokjes. Zoals Ralph de Kok eigenlijk doet en uitlegt. Dat biedt mij namelijk altijd een standaard uitgangspunt. De kolen zitten droog opgeborgen in een strooiton. Ik gebruikte eiken houtskool die ik vaker heb gebruikt. De onderkant heb ik voordat ik begon vrij gemaakt van as. Ik stook op tot 220 graden direct. Daar was ie 10 minuten stabiel. Toen besloot ik de conveggtor erin te doen. Deze ligt in het eggspander systeem. De temp zakte van 220 naar 140 graden. Vond ik best veel maar wellicht dat de weersomstandigheden hier invloed op hadden. Ik ben toen de schuiven wat gaan openen en heb het weer tien minuten aangekeken en de bbq was toen uiteindelijk 170 graden. Ik heb toen mijn skillet met de brownie erop gezet wat er 35-40 minuten op moest. Toen ik 25 min later buiten kwam om even te checken hoe het erbij stond wees de thermometer 240 graden aan. Resultaat: verbrande onderkant van mijn brownie. Dit gebeurt mij dus vaker..het (voor mij) onverklaarbare stijgen van de temperatuur. Het vilt is al eens vervangen en dat is nu een jaar oud. Omdat ik niet twijfel aan het materiaal zoek ik de oorzaak bij mezelf. Ben ik te ongeduldig met de afstellen? Moet ik meer tijd nemen? En hoe lang moet ie dan stabiel zijn voor ik mijn gerecht kan maken? Ik hoor graag jullie inzichten.
Mvg Raymond
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vandaag de Motherload gemaakt op de BGE large. Komt uit het smokey goodness boek en is echt een calorierijke aanrader

Ik kwam er vandaag achter dat ik, ondanks het al best lang in bezit hebben van deze bbq, erachter ik het afstellen nog steeds niet goed in de vingers heb. En ik kan niet goed achterhalen waarom. Wellicht kunnen jullie me tot nieuwe inzichten brengen.
Ik wou uitkomen op 160 graden indirect. Ik begin altijd hetzelfde. Een volle bbq en drie aanmaak blokjes. Zoals Ralph de Kok eigenlijk doet en uitlegt. Dat biedt mij namelijk altijd een standaard uitgangspunt. De kolen zitten droog opgeborgen in een strooiton. Ik gebruikte eiken houtskool die ik vaker heb gebruikt. De onderkant heb ik voordat ik begon vrij gemaakt van as. Ik stook op tot 220 graden direct. Daar was ie 10 minuten stabiel. Toen besloot ik de conveggtor erin te doen. Deze ligt in het eggspander systeem. De temp zakte van 220 naar 140 graden. Vond ik best veel maar wellicht dat de weersomstandigheden hier invloed op hadden. Ik ben toen de schuiven wat gaan openen en heb het weer tien minuten aangekeken en de bbq was toen uiteindelijk 170 graden. Ik heb toen mijn skillet met de brownie erop gezet wat er 35-40 minuten op moest. Toen ik 25 min later buiten kwam om even te checken hoe het erbij stond wees de thermometer 240 graden aan. Resultaat: verbrande onderkant van mijn brownie. Dit gebeurt mij dus vaker..het (voor mij) onverklaarbare stijgen van de temperatuur. Het vilt is al eens vervangen en dat is nu een jaar oud. Omdat ik niet twijfel aan het materiaal zoek ik de oorzaak bij mezelf. Ben ik te ongeduldig met de afstellen? Moet ik meer tijd nemen? En hoe lang moet ie dan stabiel zijn voor ik mijn gerecht kan maken? Ik hoor graag jullie inzichten.
Mvg Raymond
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk