- Berichten
- 2.987
" Bether together" een inkoppertje natuurlijk.
De optie voor pizza Hawaii zag ik al voorbij komen, maar dat is te simpel natuurlijk.
Mooie gelegenheid om de voorraad gyros weer eens aan te vullen.
We beginnen met het snijden van de ui, pepers en citroen.
Dit samen, volgens recept van Melebest , met olie en azijn de procureurlapjes een nachtje laten marineren.
Ondertussen de gyroskruiden weer aangevuld en een dag later de lapjes gekruid.
Deze mochten lekker aan het spit. Voor mij gewoon de beste manier om gyros te maken. Niet die dunne lapjes op de gril, maar als een homp aan het spit. De buitenkant wordt zo lekker knapperig en de binnenkant nog sappig en mals.
Even een paar snij stukjes voor de chef
.
En dan 2,5 uur verder.
Lekkurrrrrrr


, maaaar dan zijn we er nog niet. Het thema is " better together".
Tijd voor het maken van Tzaziki
.
Eerst de knoflook roken.
Normaal zou ik een knoflookbol in zijn geheel roken, maar vind de rooksmaak altijd tegenvallen. Daarom eens een try-out met enkel de tenen.
En wat een smaak zit daaraan zeg.
Zachter dan ongerookt, maar zoveel meer smaak dan de hele bol.
Ondertussen kreeg ik goede hulp in de keuken.
En zoals je ziet het is " pizza time"

.
De bodem heb ik zelf gemaakt, maar het deeg kwam uit de vriezer.
Saus is een combi van tomatensaus met bbqsaus.
Zo die is goed belegd.
De bbq op 300 graden (meer dan warm genoeg).
Af en toe even spieken
.
Tja en dan het eindresultaat.
Pizza met gyros van het spit en gerookte tzaziki











.
Dit is zo machtig lekker.
Better together, bedankt!!!

De optie voor pizza Hawaii zag ik al voorbij komen, maar dat is te simpel natuurlijk.
Mooie gelegenheid om de voorraad gyros weer eens aan te vullen.
We beginnen met het snijden van de ui, pepers en citroen.
Dit samen, volgens recept van Melebest , met olie en azijn de procureurlapjes een nachtje laten marineren.
Ondertussen de gyroskruiden weer aangevuld en een dag later de lapjes gekruid.
Deze mochten lekker aan het spit. Voor mij gewoon de beste manier om gyros te maken. Niet die dunne lapjes op de gril, maar als een homp aan het spit. De buitenkant wordt zo lekker knapperig en de binnenkant nog sappig en mals.
Even een paar snij stukjes voor de chef

En dan 2,5 uur verder.
Lekkurrrrrrr




Tijd voor het maken van Tzaziki

Eerst de knoflook roken.
Normaal zou ik een knoflookbol in zijn geheel roken, maar vind de rooksmaak altijd tegenvallen. Daarom eens een try-out met enkel de tenen.
En wat een smaak zit daaraan zeg.
Zachter dan ongerookt, maar zoveel meer smaak dan de hele bol.
Ondertussen kreeg ik goede hulp in de keuken.

En zoals je ziet het is " pizza time"



De bodem heb ik zelf gemaakt, maar het deeg kwam uit de vriezer.
Saus is een combi van tomatensaus met bbqsaus.
Zo die is goed belegd.
De bbq op 300 graden (meer dan warm genoeg).
Af en toe even spieken

Tja en dan het eindresultaat.
Pizza met gyros van het spit en gerookte tzaziki













Dit is zo machtig lekker.
Better together, bedankt!!!
Laatst bewerkt: