Beef en Steak

Bestellen Smokenator 2.0 is een feit!

Het formaat van dat GastroNorm bakje?  B-)
 



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goed om te horen dat alles naar wens is!

hierbij het pannetje:
Gastronormbak RVS 1/9
Materiaal 18/0 RVS
Inhoud 0,6 liter
Lengte 17,6 cm
Breedte 10,8 cm
Hoogte 6,5 cm
Bijzonderheden: Bakken kunnen uit de oven direct in bain marie geplaatst worden.
 
Vandaag ook nog even de smokenator gebruiken voor de (eerste keer) MOINK bals en (de zoveelste keer) Sparribs! fotos volgen.
gehakt staat al vanaf gisteravond klaar! evenals de bijbehorende frambozensaus.
 
Lekker hoor! Hier ligt er een procureur op te wachten tot ie PP wordt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hierbij de mooie sessie van de Smokenator!
Bleef mooi op temperatuur en het eten was HEERLIJK!


Gehakt in de kruiden.


De MOINKbal saus.


Volgende dag, rollen en wikkelen maar.


here we go!


Gerookt met appelhout.




mooie rookring







 
Chipch zei:
Ha Stennis,

Ik wil er graag eentje van jou kopen. Ik heb je een pb gestuurd.

Tanx voor je goede bericht!
gaat helemaal goed komen!

ik ga dit weekend waarschijnlijk Beef Jerky proberen met de smokenator!
verslag volgt....
 
Stennis zei:
Quun zei:
Als er nou ook eens een mooie opzet rand voor de 57er gemaakt zou kunnen worden van z'n 30cm om nog twee roosters kwijt te kunnen...
Zou van mn WMT een prima smoker maken!

Ideetje misschien?

De eerste volgende opzet rand die ik wil gaan maken is de pizzaring!

Ik heb definitief binnen:
Quun
Kuip
Travelling Crow
BartG
Kuip
Ik heb nog wel een paar tekeningen liggen. Ben er nooit toe gekomen omdat ik zo 1-2-3 niet zomaar beschikking heb over een laser of waterstraal snijder en een wals

Verstuurd vanaf mijn H30-U10 met Tapatalk

 
Achter een paar weken wil ik ook wel een bestellen, na de vakantie
moet ik eerst nog verhuizen/verbouwen/ en nieuwe woning inrichten.
Als ze dan nog te krijgen zijn.
 
tbob zei:
Achter een paar weken wil ik ook wel een bestellen, na de vakantie
moet ik eerst nog verhuizen/verbouwen/ en nieuwe woning inrichten.
Als ze dan nog te krijgen zijn.

Als je me een PB stuurt met je gegevens kan ik er 1 apart leggen.
 
Hierbij mijn Beef Jerky verslagje uiteraard i.c.m. mijn smokenator.
waarvan ik er overigens nog een paar te koop van heb. ;)

Uiteraard de benodigdheden:
-Mager rundvlees. (omdat dit mijn eerste keer was heb ik niet het duurste gebruikt. dus "gewoon mager rundvlees" volgende keer rosbief of biefstuk. alhoewel dit ook
                            super goed is uitgepakt. smaakt was TOP!)
-Soja saus
-Teriyaki saus
-Ketjap manis
-4 seizoenen peper

gewoon een basic mengsel. heb het op gevoel gedaan.

na de runderlappen even in de vriezer gehad te hebben waren ze makkelijker om te snijden. goed scherp mes en gaaaan.
denk dat ze een millimeter of 4 dik waren.


vrijdag avond het mengsel in een zipzakje gedaan.


zaterdag ochtend in een ovenschaal laten drogen met velletjes keukenpapier ertussen.


omdat we nog een kokosnoot hadden liggen heb ik tussendoor nog Pina Colada gemaakt.


toen kwam het trikypart. de temperatuur....begonnen met 5 kolen in mijn miniweber kolen starter. kolen weghalen is makkelijker dan even snel een hete erbij leggen.
ik heb hiervoor de weber long lasting gebruikt. omdat ik zo min mogelijk kolen wilde gebruiken en deze toch al gauw 4 uur warmte geven. de temperatuur bleef mooi 60 graden met 3 kolen. dit heb ik bijgehouden met mijn igrill 2. en een range ingesteld tussen de 45 en 70 graden. appel hout er bovenop gelegd en koude kolen erachter.
wat hier op de foto te zien is, is wat ik heb gebruikt. meer niet. 9 kolen dus. en het was niet eens helemaal opgebrand.


rooster vol gelegd


en wachter......heel lang wachter.


tegen het einde even spieken. het is dat ik weet hoe het eruit hoort te zien, anders denk je dat het is verbrand. wat bijna niet kan op 60 graden.


en toen het moment na bijna 6uur..............


ondanks dat het waarschijnlijk niet lang zal blijven liggen toch nog een paar stukjes in de vacu?m.


al met al een leuke lange sessie. met HEERLIJK resultaat. vandaag een paar collega's blij gemaakt. en laten proeven. ook zij vonden het heerlijk.
zeker voor herhaling vatbaar!
de smokenator was miss niet helemaal nodig hiervoor. gezien je het pannetje niet gebruikt. eigenlijk was het nu meer een soort hitte schild.
volgende keer ga ik een 2e rooster erboven leggen om iets meer in ??n keer te kunnen doen.
 
Leuk verslag van een lekkernij! Beef Jerky kan echt superlekker zijn

Ik zet deze op mij to-do lijst, nu eerst nog ff het Bbq-meubel afmaken...

Gr. Mike


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Zaterdag bij mij ook de eerste vuurdoop;

- ingezet om de temperatuur voor de Picanha te temperen ( luchtinlaat vrijwel dicht: zonder smokenator =150 graden met smokenator en bodemplaat=100 graden) en natuurlijk ook eerst wat rookhout in de 1e fase. 

Conclusie :  Goede investering, ben er blij mee.
 
Terug
Bovenaan Onderaan