LegeBoekenkast
Vuurmaker
- Berichten
- 66
Goedemorgen!
Ik ben niet echt een beginner en heb al veel steaks gegrild, maar toch wil ik graag jullie expertise vragen omtrent hoe jullie de beste steaks grillen.
Zo heb ik bijvoorbeeld dit weekend Rib-eye gemaakt. Was erg goed te eten en super mals/juicy. Maar toch vind ik het lastig om het cuisson goed te krijgen.
Ik heb het als volgt gedaan:
Moet ik bijvoorbeeld het vlees echt garen naar de 53 graden en dan alsnog affakkelen? Ik ben wellicht te bang dat de temperatuur tijdens het rusten nog te ver stijgt. Ik zie vaak bij tutorials/videos dat het vlees er pas bij 50+ graden indirect afgehaald wordt om het af te fakkelen.
Ik twijfelde een beetje over of ik deze vraag hier wel moet stellen, aangezien dit toch basiskennis lijkt te zijn. Maar ik zie zoveel informatie op het internet dat ik het maar even bij de Experts neerleg
Ik ben niet echt een beginner en heb al veel steaks gegrild, maar toch wil ik graag jullie expertise vragen omtrent hoe jullie de beste steaks grillen.
Zo heb ik bijvoorbeeld dit weekend Rib-eye gemaakt. Was erg goed te eten en super mals/juicy. Maar toch vind ik het lastig om het cuisson goed te krijgen.
Ik heb het als volgt gedaan:
- Eerst indirecte garing naar 46 graden
- Affakkelen op heet vuur naar 53 graden
- 5 minuten rusten
- Aansnijden, eten, genieten
Moet ik bijvoorbeeld het vlees echt garen naar de 53 graden en dan alsnog affakkelen? Ik ben wellicht te bang dat de temperatuur tijdens het rusten nog te ver stijgt. Ik zie vaak bij tutorials/videos dat het vlees er pas bij 50+ graden indirect afgehaald wordt om het af te fakkelen.
Ik twijfelde een beetje over of ik deze vraag hier wel moet stellen, aangezien dit toch basiskennis lijkt te zijn. Maar ik zie zoveel informatie op het internet dat ik het maar even bij de Experts neerleg
Laatst bewerkt: