BasBQ
Beef en Steak

Bereidingstemperaturen

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Hoi,

Ik zit vaak te zoeken wanneer een bepaald stuk vlees 'gaar' is en op welke temperatuur ik de BBQ moet afstellen (die laatste gelukkig steeds minder  B-)) en kwam toevallig bij Beef & Steak op een pagina waar deze heel mooi in een lijst staan:
Kolom 1: temp vlees
Kolom 2: garingstemp
Kolom 3: nagaring (is dit de tijd die je het vlees moet laten rusten?)

Steak rare         50 190 4
Steak medium 55 190 4
Steak well done 58 190 4
Ossenhaas heel 50 150 5
Picanha                        52 130 7
Longhaas                     55 140 7
Cote de Boeuf 55 170 7
Ossenhaastournedos     50 180 5
Rib roast         55 160 8
Flank steak 50 190 4
Skirt steak         50 190 4
Brisket                             73 100 8
Biefstuk                            55 180 5
Schouderhaas                 55 170 4
Burger                              55 180 4
Varkensvlees
Spareribs                         90 110 6
Buikspareribs                    90 110 6
Pulled pork       90 110 10
Procureur steak 180 3
Kotelet                             70 180 5
Varkenshaas                     65 180 5
Rack of Pork 65 180 5
Procureur                   63 130 7
Kip                                   75 160 6
Vis         55 150 2
http://www.beefensteak.nl/nl/bereidingstemperaturen




 
Mooie tabel!

De 3e kolom lijkt mij de temperatuurstijging van het vlees tijdens de rusttijd, dus niet de rusttijd zelf.
 
Mooi altijd makkelijk om achter de hand te hebben
 
Dank je groundhog. Erg handig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan