- Berichten
- 406
Hoi,
Ik zit vaak te zoeken wanneer een bepaald stuk vlees 'gaar' is en op welke temperatuur ik de BBQ moet afstellen (die laatste gelukkig steeds minder B-)) en kwam toevallig bij Beef & Steak op een pagina waar deze heel mooi in een lijst staan:
Kolom 1: temp vlees
Kolom 2: garingstemp
Kolom 3: nagaring (is dit de tijd die je het vlees moet laten rusten?)
Steak rare 50 190 4
Steak medium 55 190 4
Steak well done 58 190 4
Ossenhaas heel 50 150 5
Picanha 52 130 7
Longhaas 55 140 7
Cote de Boeuf 55 170 7
Ossenhaastournedos 50 180 5
Rib roast 55 160 8
Flank steak 50 190 4
Skirt steak 50 190 4
Brisket 73 100 8
Biefstuk 55 180 5
Schouderhaas 55 170 4
Burger 55 180 4
Varkensvlees
Spareribs 90 110 6
Buikspareribs 90 110 6
Pulled pork 90 110 10
Procureur steak 180 3
Kotelet 70 180 5
Varkenshaas 65 180 5
Rack of Pork 65 180 5
Procureur 63 130 7
Kip 75 160 6
Vis 55 150 2
http://www.beefensteak.nl/nl/bereidingstemperaturen
Ik zit vaak te zoeken wanneer een bepaald stuk vlees 'gaar' is en op welke temperatuur ik de BBQ moet afstellen (die laatste gelukkig steeds minder B-)) en kwam toevallig bij Beef & Steak op een pagina waar deze heel mooi in een lijst staan:
Kolom 1: temp vlees
Kolom 2: garingstemp
Kolom 3: nagaring (is dit de tijd die je het vlees moet laten rusten?)
Steak rare 50 190 4
Steak medium 55 190 4
Steak well done 58 190 4
Ossenhaas heel 50 150 5
Picanha 52 130 7
Longhaas 55 140 7
Cote de Boeuf 55 170 7
Ossenhaastournedos 50 180 5
Rib roast 55 160 8
Flank steak 50 190 4
Skirt steak 50 190 4
Brisket 73 100 8
Biefstuk 55 180 5
Schouderhaas 55 170 4
Burger 55 180 4
Varkensvlees
Spareribs 90 110 6
Buikspareribs 90 110 6
Pulled pork 90 110 10
Procureur steak 180 3
Kotelet 70 180 5
Varkenshaas 65 180 5
Rack of Pork 65 180 5
Procureur 63 130 7
Kip 75 160 6
Vis 55 150 2
http://www.beefensteak.nl/nl/bereidingstemperaturen