Afgelopen weekend was t tijd om de belastingaangifte goed te verwerken, dus dat is dan een prima moment om iets op de achtergrond lekker op de bbq te low m slowen 
Door een prettige samenloop van omstandigheden een mooie 5kg fullpacker brisket van beef n steak voor een mooi prijsje gekocht (die is zo groot dat het net, maar dan ook ECHT NET, in mn vriezervak paste… )
)
Vanaf woensdag in koelkast laten ontdooien en zaterdagavond begonnen met trimmen/rubben:
		
		
	
	
		 
	
Zondagochtend op mn gemakje de bbq aangezet op zo’n 130° en t kleine stukje vlees erop.
		 
	
Na 2.5u zat de interne temp op 70°, dus tijd om m in te gaan pakken
		 
	
Na weer ongeveer 2.5u wachten was kerntemp, afh van waar je probe-te tussen de 92-97° en overal heerlijk zacht. Dan de echte uitdaging, namelijk DONT TOUCH EN GEWOON LATEN RUSTEN (terwijl t zo lekker ruikt…

 )
)
Na een uurtje of 3 rusten is dit t resultaat:
		 
	
		 
	
		 
	
OOF: yummie! T snijden alleen al was een feest, man wat was t vlees heerlijk zacht en “jiggly”
Tis bij langen na niet opgegaan, maar dat betekent de komende dagen alleen maar meer (na)genieten tijdens t ontbijt en lunch
Ik verbaas me eigenlijk al een tijdje over HOE SNEL de brisket eigenlijk klaar is: netto 5u op de bbq, bij temp van rond de 130°. Ook in dit geval met eentje van 5kg (-600gr getrimmed vet) Ik verwacht/reken er altijd op dat t veel langer (zou moeten) duren?!
Hoe dan ook, t was weer genieten. Vervelend alleen dat ik af en toe weg moest van de bbq om iets met cijfertjes/belastingformulieren moest doen
	
		
			
		
		
	
				
			
Door een prettige samenloop van omstandigheden een mooie 5kg fullpacker brisket van beef n steak voor een mooi prijsje gekocht (die is zo groot dat het net, maar dan ook ECHT NET, in mn vriezervak paste…
 )
)Vanaf woensdag in koelkast laten ontdooien en zaterdagavond begonnen met trimmen/rubben:
Zondagochtend op mn gemakje de bbq aangezet op zo’n 130° en t kleine stukje vlees erop.
Na 2.5u zat de interne temp op 70°, dus tijd om m in te gaan pakken
Na weer ongeveer 2.5u wachten was kerntemp, afh van waar je probe-te tussen de 92-97° en overal heerlijk zacht. Dan de echte uitdaging, namelijk DONT TOUCH EN GEWOON LATEN RUSTEN (terwijl t zo lekker ruikt…


 )
)Na een uurtje of 3 rusten is dit t resultaat:
OOF: yummie! T snijden alleen al was een feest, man wat was t vlees heerlijk zacht en “jiggly”
Tis bij langen na niet opgegaan, maar dat betekent de komende dagen alleen maar meer (na)genieten tijdens t ontbijt en lunch

Ik verbaas me eigenlijk al een tijdje over HOE SNEL de brisket eigenlijk klaar is: netto 5u op de bbq, bij temp van rond de 130°. Ook in dit geval met eentje van 5kg (-600gr getrimmed vet) Ik verwacht/reken er altijd op dat t veel langer (zou moeten) duren?!
Hoe dan ook, t was weer genieten. Vervelend alleen dat ik af en toe weg moest van de bbq om iets met cijfertjes/belastingformulieren moest doen

			
				Laatst bewerkt: 
			
		
	
								
								
									
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
								
							
							 
	 
			 
			 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		