Afgelopen weekend was t tijd om de belastingaangifte goed te verwerken, dus dat is dan een prima moment om iets op de achtergrond lekker op de bbq te low m slowen 
Door een prettige samenloop van omstandigheden een mooie 5kg fullpacker brisket van beef n steak voor een mooi prijsje gekocht (die is zo groot dat het net, maar dan ook ECHT NET, in mn vriezervak paste…
)
Vanaf woensdag in koelkast laten ontdooien en zaterdagavond begonnen met trimmen/rubben:
Zondagochtend op mn gemakje de bbq aangezet op zo’n 130° en t kleine stukje vlees erop.
Na 2.5u zat de interne temp op 70°, dus tijd om m in te gaan pakken
Na weer ongeveer 2.5u wachten was kerntemp, afh van waar je probe-te tussen de 92-97° en overal heerlijk zacht. Dan de echte uitdaging, namelijk DONT TOUCH EN GEWOON LATEN RUSTEN (terwijl t zo lekker ruikt…

)
Na een uurtje of 3 rusten is dit t resultaat:
OOF: yummie! T snijden alleen al was een feest, man wat was t vlees heerlijk zacht en “jiggly”
Tis bij langen na niet opgegaan, maar dat betekent de komende dagen alleen maar meer (na)genieten tijdens t ontbijt en lunch
Ik verbaas me eigenlijk al een tijdje over HOE SNEL de brisket eigenlijk klaar is: netto 5u op de bbq, bij temp van rond de 130°. Ook in dit geval met eentje van 5kg (-600gr getrimmed vet) Ik verwacht/reken er altijd op dat t veel langer (zou moeten) duren?!
Hoe dan ook, t was weer genieten. Vervelend alleen dat ik af en toe weg moest van de bbq om iets met cijfertjes/belastingformulieren moest doen

Door een prettige samenloop van omstandigheden een mooie 5kg fullpacker brisket van beef n steak voor een mooi prijsje gekocht (die is zo groot dat het net, maar dan ook ECHT NET, in mn vriezervak paste…

Vanaf woensdag in koelkast laten ontdooien en zaterdagavond begonnen met trimmen/rubben:
Zondagochtend op mn gemakje de bbq aangezet op zo’n 130° en t kleine stukje vlees erop.
Na 2.5u zat de interne temp op 70°, dus tijd om m in te gaan pakken
Na weer ongeveer 2.5u wachten was kerntemp, afh van waar je probe-te tussen de 92-97° en overal heerlijk zacht. Dan de echte uitdaging, namelijk DONT TOUCH EN GEWOON LATEN RUSTEN (terwijl t zo lekker ruikt…



Na een uurtje of 3 rusten is dit t resultaat:
OOF: yummie! T snijden alleen al was een feest, man wat was t vlees heerlijk zacht en “jiggly”
Tis bij langen na niet opgegaan, maar dat betekent de komende dagen alleen maar meer (na)genieten tijdens t ontbijt en lunch

Ik verbaas me eigenlijk al een tijdje over HOE SNEL de brisket eigenlijk klaar is: netto 5u op de bbq, bij temp van rond de 130°. Ook in dit geval met eentje van 5kg (-600gr getrimmed vet) Ik verwacht/reken er altijd op dat t veel langer (zou moeten) duren?!
Hoe dan ook, t was weer genieten. Vervelend alleen dat ik af en toe weg moest van de bbq om iets met cijfertjes/belastingformulieren moest doen

Laatst bewerkt: