Vandaag weer de kamado aan en de kids hadden een verzoeknummer: Kip! Oké, dan doen we direct een beercan chicken voor de tokkie! Eerst naar de markt voor een goede kwaliteit kip van de poelier.
Zelf een rub samengesteld met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, bruine basterdsuiker, Himalaya zout en 4 seizoenen peper. Daarmee de kip onder de huid ingesmeerd en op de huid na het masseren met wat olijfolie
De ‘staander’ voor deze sessie was een 0.0 Amstel Radler op een gietijzeren pannetje
Om het lege pannetje direct maar een functie te geven wat aardappeltjes gekruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en wat rosemarijn
Toen de kamado op temperatuur was mocht het geheel erop
Onder het genot van een Kronenbourg was het aangenaam toeven…
Met een dome van 180C was de kip na +/- 50 minuutjes op 73/74C
De kip was supermals en de rub was erg lekker! De aardappeltjes heb ik nog 15 minuutjes terug gezet voor ze echt lekker waren. Al met al een prima sessie met een heerlijke kip!
Als toetjes had ik voor de kids nog s’mores met lange vingers
Zelf een rub samengesteld met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, bruine basterdsuiker, Himalaya zout en 4 seizoenen peper. Daarmee de kip onder de huid ingesmeerd en op de huid na het masseren met wat olijfolie
De ‘staander’ voor deze sessie was een 0.0 Amstel Radler op een gietijzeren pannetje
Om het lege pannetje direct maar een functie te geven wat aardappeltjes gekruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en wat rosemarijn
Toen de kamado op temperatuur was mocht het geheel erop
Onder het genot van een Kronenbourg was het aangenaam toeven…
Met een dome van 180C was de kip na +/- 50 minuutjes op 73/74C
De kip was supermals en de rub was erg lekker! De aardappeltjes heb ik nog 15 minuutjes terug gezet voor ze echt lekker waren. Al met al een prima sessie met een heerlijke kip!
Als toetjes had ik voor de kids nog s’mores met lange vingers
Laatst bewerkt: