BasBQ
Beef en Steak

Beercan chicken

 

GilbertvH

Sprokkelaar
Berichten
45
Vandaag weer de kamado aan en de kids hadden een verzoeknummer: Kip! Oké, dan doen we direct een beercan chicken voor de tokkie! Eerst naar de markt voor een goede kwaliteit kip van de poelier.
FF51CF87-6AB1-4E85-A189-8E2540C27A41.jpeg


Zelf een rub samengesteld met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, bruine basterdsuiker, Himalaya zout en 4 seizoenen peper. Daarmee de kip onder de huid ingesmeerd en op de huid na het masseren met wat olijfolie
33F74E21-0FC0-4124-9B08-90009EA168C4.jpeg


De ‘staander’ voor deze sessie was een 0.0 Amstel Radler op een gietijzeren pannetje
0EAE63A5-24BE-4EF0-AA5C-45159DA60F1D.jpeg


Om het lege pannetje direct maar een functie te geven wat aardappeltjes gekruid met zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en wat rosemarijn
76E7FDD3-4AC3-4104-8124-68F97A08643F.jpeg


Toen de kamado op temperatuur was mocht het geheel erop
CC00BD70-0103-4AE5-B813-252572201666.jpeg

Onder het genot van een Kronenbourg was het aangenaam toeven…
54A6E3A5-BE6B-4EEB-8362-A28A4F1EC3A8.jpeg


Met een dome van 180C was de kip na +/- 50 minuutjes op 73/74C
4F6E4E3C-F7EE-43D6-8DD3-CE4C4CA4E6C8.jpeg

De kip was supermals en de rub was erg lekker! De aardappeltjes heb ik nog 15 minuutjes terug gezet voor ze echt lekker waren. Al met al een prima sessie met een heerlijke kip!

Als toetjes had ik voor de kids nog s’mores met lange vingers
101D0208-6843-4EA8-9CD1-93200C5E0E7B.jpeg


B2F159E5-7625-4F3F-A5DA-4B82A0B91E74.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Mooie BCC, verplaatst naar High & Fast, 180 graden celsius is natuurlijk geen Low & Slow.
Maar wel gefeliciteerd: Welkom bij de tokkies
 
Lekker kippetje!

Gefeliciteerd met je 🐔
 
Ziet er erg smakelijk uit! En gefeliciteerd met je Tokkie 🐔!
 
De kids nog een lekkere bonus gegeven ook 👌🏻
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
Geen sexy blikje hoor… 0.0 Radler. 😂
Maar je kip zag er desondanks heel mooi en gelukkig uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan